1 480 19

ДАНС и НАП погват Лозан Панов

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Държавна агенция „Национална сигурност” и Националната агенция за приходите ще разследват Лозан Панов. Сметната палата е уведомила ДАНС и НАП, че Панов не е предоставил данъчна декларация, съобщи "Канал 3".

Проверката срещу фамилията на Панов върви по глава Четиринадесета и Петнадесета от Данъчно-процесуалния кодекс, а обект на ревизия са доходите, имуществото, банкови сметки, търговски сделки, притежания на акции и други активи, както и пътувания в чужбина и обучения.

Очакванията са проверката да продължи няколко месеца, а резултатите от нея да бъдат публично огласени.

Освен Националната агенция по приходите, председателят на ВКС и съпругата му са обект на проверка и от Държавна агенция “Национална сигурност”, в чиято структура е дирекцията за “Финансово разузнаване”.

По закон, ДАНС е длъжен да провери всеки властимащ, който е укрил имуществото и парите си, за съмнения за допуснати нарушения на Закона за мерките срещу изпиране на пари.

Лозан Панов отказа да предаде декларация пред Сметната палата в качеството му на член на Висшия съдебен съвет, а направи това единствено пред Инспектората на ВСС, но като председател на ВКС. Съществената разлика е, че докато декларациите на властта пред Сметната палата са публични, то тези пред ИВСС остават тайна за обществото. Нещо повече, Панов не го е направил и след изричното напомняне, че нарушава закона. Припомняме, че председателят на Сметната палата Цветан Цветков призова Панов да го направи и след изтичането на срока.

Преди това председателят на ВКС обясни, че не е разбрал закона и е декларирал имоти само пред Инспектората на ВСС. Нарушението на закона Панов извърши броени седмици след като в публичното пространство се появиха съмнения за имотите, които е придобила Елисавета Панова при първия й брак, както и това, че част от притежаваното от фамилията на председателя на ВКС имущество не е било надлежно декларирано. При установяване на несъответствия между доходите и декларираното, на Панов и/или на съпругата му ще бъдат издадени наказателни постановления.

Дори и проверките да не установят нарушения, Панов подлежи на санкция в размер между 1000 и 1500 лв.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • юрист
  Отговор
  1 18:35  16.08.17
  Време беше -по-добре късно, отколкото никога ! А панов да си спомни една римска максима “Dura lex, sed lex“ и да изпълнява закона, независимо, че може да не му се струва много удобен....
 • Монго
  Отговор
  2 18:39  16.08.17
  ДАНС нямат работа в този казус.

  Коментиран от #3

 • юрист
  Отговор
  3 18:47  16.08.17

  До коментар #2 от "Монго":

  Точно работа на данс е. Ако оспорваш това- провери си закона и обоснови с цитати от него своето мнение. Или ти предпочиташ да пропагандираш сред населението умишленото неизпълнение на закона?

  Коментиран от #7

 • Гостенин
  Отговор
  4 18:52  16.08.17
  Панов е юрист и е достатъчно интелигентен да направи нещата както трябва за да е чист.Пак пушилка

  Коментиран от #5


 • юрист
  Отговор
  5 19:03  16.08.17

  До коментар #4 от "Гостенин":

  Напротив- панов е самозабравил се юрист, който се пробва да погазва закона. Ако това не беше факт, защо е налице неизпълнение на закона от негова страна? Или една каста висши съдии се считат за ненаказуеми и недосегаеми за българските закони, защото считат, че тези закони изключват тях от кръга правнозадължени лица? Никой не може да бъде над закона- особено пък, висши магистрати като панов. Панов е председател на ВКС- той не е нито редови адвокат, нито редови магистрат, нито обикновен юрист, упражняващ юридическа професия. Това тук не е случайно- защо не се вижда името на лозан панов? http://www.vks.bg/vks_p19.htm
 • Д-р Фройд
  Отговор
  6 19:06  16.08.17
  Да проверят от къде идва капитала на Ц.Бориславова още от 1990 г.и Д.Пеевски- Майка и тя от къде има пари
 • Монго
  Отговор
  7 19:26  16.08.17

  До коментар #3 от "юрист":

  Ти не ми казвай! Люпи семки на пазара и плети чорапи на четири куки! Боже, как може да има такива плужеци!

  Коментиран от #8

 • юрист
  Отговор
  8 19:45  16.08.17

  До коментар #7 от "Монго":

  Точно аз мога да ти кажа, защото съм български адвокат, вписан в САК, от 18 години, за разлика от теб- прекупвачът на плодове на Слатинската борса, схвана ли?
 • 9 19:55  16.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 10 20:01  16.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 11 20:10  16.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • анализатор
  Отговор
  12 20:12  16.08.17
  Простете на човечеца -той не е знаел че в България се подават декларации
 • Д-р Фройд
  Отговор
  13 20:21  16.08.17
  Научно погледнато когато кажеш на един човек дори и не вербално истината която крие той изпада в гняв и секрети отровни
 • юрист
  Отговор
  14 20:38  16.08.17
  Научно погледнато, засегне ли се мъжкото его на някоя дърта мъжка пенсия тук- във форума на “Бг- пенсионер- емигрант“, и тя подскача като ужилена поне 10 метра. особено , ако авторът на коментара е от женски пол и е хетеросексуална семейна жена, но с юридическа професия, а не с професия “ проститутка“ или “домакиня“.... Явно пенсиите са си имали до сега работа само с лица от женски пол, работещи по горните 2 професии и си нямат представа как да се държат с жена, която чието обичайно професионално облекло е дамски костюм- сако и панталон и тъмна дамска бизнесчанта от естествена кожа- телешки бокс и която стои по-високо от тях самите в социалната йерархия...

  Коментиран от #16, #18

 • Д-р Фройд
  Отговор
  15 21:38  16.08.17
  Научно погледнато простоватото държане одблъсква интилигентния индивид, но когато ниско интилигентния индивид почне да досажда откровено и се хвърля с простотия в очите на по ерудирания сблъсъкът е неизбежен и по умния има предимство.Висша форма на простотия е да се самохвалиш това е признак на ниска самооценка и силно изразен комплекс за малоценност

 • Янко Велев
  Отговор
  16 21:51  16.08.17

  До коментар #14 от "юрист":

  Мн.си готина и как секси само се изразяваш искаш ли да си чукнем среща? Много харесвам такива умни жени истински хишник.супер си
 • PST
  Отговор
  17 23:08  16.08.17
  Съдий...прокурори...3-та големи подават данъчна декларация в инспектората на ВСС ! Заради Цв.Василев мафията в БГ е в шок -оплюва се всеки свестен противник !
 • 18 23:09  16.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 19 00:12  17.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай