343 1

Пожарите в Хасковско и Ямболско продължават да бушуват

Районите са труднодостъпни, огнеборците са затруднени в гасенето

Константин Карагьозов

Пожарите между селата Присадец и Маточина в област Хасково продължиха да горят цяла нощ, съобщава БНР. През нощта са изгорели близо 1200 дка сухи треви. Няма данни стихията да застрашава домове на хора или селскостопански масиви и продукция.

Действията по гасенето продължават и сутринта. Военните от поделение Хасково ще помагат на местните власти при гасенето. По данни на "Нова телевизия" 35 военни се бориха с пожара, по разпореждане на военния министър.

Към момента 5 екипa на пожарната се борят с огъня на място. Това, че районът е пресечен затруднява гасенето. Има притеснения, че пожарът може да прехвърли границата ни с Турция.

Припомняме, че вчера възнихнаха няколко пожара на територията на страната - в областите Хасково и Ямбол. Два пожара възникнаха и в община Тополовград. Първото огнище беше в района на селата Присадец и Филиповци. Пожарите обхващаха сухи треви и храсти.

Сигналът за пожарите на територията на област Хасково, между селата Маточина и Присадец, е подаден минути преди 12.00 часа по обяд в дежурната част пожарната служба.

Незабавно на мястото на произшествието пристигнали пет екипа огнеборци, екип от горското стопанство и доброволен отряд от Тополовград, информира МВР.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Чудно
    Отговор
    1 15:34  17.08.17
    Как като пламне пожар последно примерно в Черна гора веднага правителството прати един от многото ни хеликоптери а пък за в България терена е все пресечен недостъпен и много трудно се...направлява огъня?

Напиши коментар:


Публикувай