533 2

Дончева: Правителството, опозицията и президентът правят каквото иска Цацаров

Според нея това е така, защото влиянието на Цацаров е особено видно за последните шест месеца

Маргарита Илиева

В интервю за бТВ Татяна Дончева коментира, че сегашното правителство, президентът и опозицията правят това, което иска Сотир Цацаров.

„Сегашното правителство, опозицията и президентът правят това, което иска Сотир Цацаров”, категорична е Дончева, лидер на "Движение 21".

Според нея това е така, защото влиянието на Цацаров е особено видно за последните шест месеца.

„Измененията в НПК бяха въведени при пълна тишина – трябваше да се гледат през септември, но минаха преди ваканцията. Посегателството на бюрото за СРС-тата показва, че то се счита за нежелано от управляващите. И на трето място отношението към Лозан Панов, което показва, че натискът да се оттегли продължава. Промените в НПК драстично погазват правата на човека, погазват и търсенето на истината", изрежда Дончева.

"Докато спите по време на лятото, врагът не спи. Цацаров организира президента, парламентарните управляващи и опозицията, за да получи функции, с които да злоупотребява срещу гражданите”, смята Дончева.

По думите й опозицията също бездейства.

Дончева определи предложеното от БСП звено за антикорупция като „паралелно мини МВР”.

„Ефектът ще бъде нулев, защото там няма основното нещо, за да има ефективност в борбата срещу даден тип престъпления. Трябва да има държавен механизъм. Държавна сигурност не бива да има следствени функции,това е ясно още от комунизма и фашизма, категорична е тя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 11:11  17.08.17
  Завиждам и на Татянчето! Всичко знае, всичко разбира! А пък една партия не може да направи като хората!
 • Рум
  Отговор
  2 14:06  17.08.17
  Прокуратурата у нас в този и вид е НЕКОНТРОЛИРУЕМА!!!!! Един прокурор може за 24 часа да ви съсипе - идва сигнал, включва се прокуратурата.. арест.. запориране на сметките... вземат ти паспорта и забрана за напускане... НЯМАШ ШАНС да се спасиш.. След две седмици следва ИЗВИНЕНИЕ.. но ти вече си с диабет, провалени договори, името ти е навсякъде в черните рубрики.... Честито!!!!

Напиши коментар:


Публикувай