Last news in Fakti

17 Август, 2017 13:51 2 503 4

Локални платна за Отсечката на смъртта (ВИДЕО)

  • пловдив-
  • отсечка-
  • смърт-
  • премиер-
  • бойко борисов

Защо тези, които хвърляха милиарди за "Цанков камък", не са се сетили за тази важна комуникация

Локални платна за Отсечката на смъртта (ВИДЕО) - 1
Снимки: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов даде два месеца срок на строителния министър Николай Нанков и на изпълнителя да преработят проекта и да предвидят локални платна от двете страни на основното трасе Пловдив - Асеновград. Ще бъдат изградени също така и пет кръгови кръстовища в 10-километровата отсечка.

Едно от тях ще води към летище "Пловдив".

Локални платна за Отсечката на смъртта (ВИДЕО)

На въпрос на "24 часа" това няма ли да оскъпи проекта, Борисов отговори, че това е първото нещо, за което и той си мисли, непрекъснато се искат пари, а този път от 1986 година е наричан „Отсечката на смъртта“.

"Защо тези, които хвърляха милиарди за "Цанков камък", не са се сетили за тази важна комуникация", попита Борисов.

Локални платна за Отсечката на смъртта (ВИДЕО)

Помолен да коментира ситуацията с протестите около Слънчев бряг, премиерът е категоричен, че законът трябва да се спазва и ако е необходимо, случаят да влезе в Народното събрание, за да се мисли за законово уреждане на конфликта.

Премиерът е категоричен, че е време да се сложи край на "вечното обжалване" на важни проекти като този за толсистемата. Това може да стане само със законови промени.

Строителният министър уточни, че допълнителните платна ще се изградят с финансиране от бюджета, тъй като не са включени в проекта, който се финансира с близо 25 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Седмица след старта му, четири километра от трасето на втората лента вече са рамкирани.

Кметовете на трите общини Пловдив, Родопи и Куклен ще изготвят геодезическите основи, ще изготвят проект и ще го предоставят безвъзмездно на АПИ, което ще финансира изграждането на локалните платна, информира Николай Нанков. Строителството ще бъде реализирано от изпълнителя на финансирания с европейски средства проект, допълни той.

Така ще бъдат решени локалите и кръговото кръстовище на околовръстното шосе при входа на Пловдив, посочи регионалният министър. В последствие то ще прерасне в пътен възел, тъй като предстои завършване на седем-километровия участък от източната част на околовръстно шосе на областния град. Тези въпроси трябва да бъдат решени в рамките на 2 месеца и през следващата година, когато е готово уширението на пътя, да започне изграждането и на локалните платна, стана ясно по време на днешната инспекция, коментира Нанков

Новото трасе ще осигури безконфликтно преминаване на тежкотоварния трафик, а локалните ленти ще улеснят стопанските предприятия и достъпа до земеделските земи. Строителството ще се извърша поетапно, така че по време на ремонтните дейности движението да не бъде спирано. С цел улесняване на трафика и придвижването до летище „Пловдив“ ще бъде изграден и още един пътен възел.

Изпълнител на строителството на лот 6 е „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора е 23 055 015 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „ПЪТКОНСУЛТ 2000 – ИРД“, в което участват: „Пътконсулт 2000“ ЕООД и „ИРД-Инженеринг“ (Италия). Техният договор е за 466 058 лв. с ДДС. Авторският надзор ще е на „Пътпроект“ ЕООД. Договорът им е за 34 800 лв. с ДДС.

Общата стойност на Лот 6 „Път II-86 Пловдив - Асеновград от км 14+860 до км 25+150 с обща дължина 10,29 км, област Пловдив” е 24 792 217 лв. с ДДС. Финансирането от Европейския съюз е 85% - 21 073 384 с ДДС. Националното съфинансиране е 15% - 3 718 833 лв. с ДДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DND

    4 4 Отговор
    Точно така ! Никакво обжалване на нищо - каквото реши Партията и Бойко Борисов, това ще е !
    Как така ще обжалват, не ги е срам ... то те, Партията и Борисов, за тях работят, а те искат да обжалват и да имат права ...

    Не ги е срам тез граждани ! Какво по голямо право искат от това да те управлява Партията и Борисов, а ?
  • 2 ГоУст

    7 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Защо тези, които хвърляха милиарди за "Цанков камък", не са се сетили за тази важна комуникация", попита Борисов. "
    Бойко Бойко - разбира ти кратуната на тебе от хидроенергетика.
    Че са откраднати доста пари от там е факт....а ти кажи колко открадна от магистралите...защото по "Струма" и "Тракия" вече има дефекти...за "Марица" да не говорим - там е трагедия!!
    Като цяло качеството на изпълнените проекти по времето на ББ е плачевно!! За съжаление.
  • 3 onq s konq

    4 2 Отговор
    Изтъркан,но ефективен похват на червените е да обжалват непрекъснато начинанията на Бойковото правителство чрез разни фирми-фантоми с ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ-САБОТАЖ!А в един момент просто се провикват "ЧЕ ТОЙ БОЙКО САМО ПРИКАЗВА,ПЪК НИЩО НЕ ПРАВИ",което си е абсолютен връх на наглостта.ТЪЪЪЙ ЛИ?Я тоя път да ви намалим волумето на "мин",пък като не ви изнася-свят широк,даже и еднопосочен билет ще ви купим!
  • 4 будала

    1 0 Отговор
    Не знам защо голяма част от заглавията започват с ремонт на околовръстното шосе, като това НЕ Е. околовръстно шосе е 20 км и започва от магистрала Тракия, като свършва на Т-образното кръстовище. Пътя е много натоварен, но надали някога ще бъде разширен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове