1 323 5

”Спаси София”: Ремонтът на бул. ”Дондуков” е некачествен (СНИМКИ)

Снимки: Спаси София
Снимки: Спаси София
Венцислав Михайлов

Ремонтът на булевард „Дондуков” ще влезе в историята като един от най-лошите ремонти, изпълнявани в София през годините”, сигнализират от “Спаси София“.

Паветата се редят на вълни и бабуни с фуги по няколко сантиметра, бордюрите масово са замазани отгоре-отгоре, а релсовият път се изпълнява по същата стара и неработеща технология. В крайна сметка в криво кофрирания бетон пак има трупчета, съобщават от неправителствената организация.

"Спаси София" предупреждава, че накрая столичани ще останат само с медийния шум и парламата за пред минувачите.

"Бул. Дондуков беше най-обсъжданият ремонт последните години и пак получаваме още от същото: безхаберие, некадърност и институции, ангажирани да замазват очите на хората, вместо да им защитават интереса", категорични са от организацията.

Според тях, ако институциите са действали адекватно, нямаше да си спестят трамвайните ограничители, спирковите и направляващи острови, тротоарните уширения... все неща, които не зависят от настилката, но подобряват качеството на градската среда за всички.

"Припомняме на г-н Евгени Крусев (Транспорт за София), че пое личен ангажимент тези елементи от булеварда да бъдат изпълнени. Не се изкарвайте сам лъжец, г-н Крусев - спазете си обещанията!", призовават от неправителствената организация.

"Спаси София" настоява кметът на София и заместникът й Евгени Крусев незабавно да наредят на фирма "Трейс", която извършва ремонта, да преправи всички констатирани дефекти, да санкционират надзора и да гарантират, че този булевард ще бъде изпълнен качествено.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Име (като гост):
  Отговор
  1 15:58  17.08.17
  Изпълнителите са основно цигани , а техните шефове са крадци и далаверджии . Резултатът е закономерен - клоака .
 • бббббб
  Отговор
  2 15:59  17.08.17
  Българско качество по Европейски ценоразпис.Да има за фонда мой-човек.
 • Трезвомислещ
  Отговор
  3 18:33  17.08.17
  Дошло е време за нов кмет на София ! Поредната простотия на Фандъкова. Тая жена що не се разходи по бул. Цар Борис по бул. Гоце Делчев, 1-ва Българска армия или Московска да види за какво става дума? София е град с най мръсен въздух, с тия павета ще стане още по прашно, но пък за сметка на това ще е много по шумно. Кой ще се прежали да резне лентичката на тая простотия???
 • непознат
  Отговор
  4 23:29  17.08.17
  Нормално бе хора,шефовете на тези фирми са приближени на хора от парламента,Да има пари и за тях,измамници и бандити .
 • строител
  Отговор
  5 11:35  19.08.17
  Строителство от любимите фирми-некачествено и удьлжен срок на изпьлнение.

Напиши коментар:


Публикувай