1 324 2

Златева: Петкова, защо си мълча за „Цанков камък“?

Стефанаки Йоанис

Като шеф на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) Теменужка Петкова е трябвало да подаде сигнал, ако е имало проблем с „Цанков камък”. Това заяви в ефира на bTV зам.-председателят на НС на БСП Деница Златева.

Тя обясни, че сигналът за „Цанков камък” е поредната димка, която се пуска в публичното пространство. Тя поясни, че ремонтът е бил планиран още през месец юли, а ГЕРБ вече един път са давали сигнал до прокуратурата за този случай през 2010 г. и е направена проверка. Заместник-председателят на левицата коментира, че 7 години след като е финализиран този проект и е въведен в експлоатация, отново се вади на дневен ред и се използва като основна новина. „Когато е правена проверката от прокуратурата, министър Петкова е била директор на АДФИ. Ако тогава е установила, че 200 млн. лв. не са възложени по реда на Закона за обществените поръчки, е трябвало да сезира прокуратурата. Това е изместване на вниманието и удар по лидера на опозиционна сила. Имаме проблеми със „Суджукгейт”, сплашване на български граждани и много други, от които искат да разсеят вниманието”, каза още тя.

На въпрос за слуховете за съвместно бъдещо управление между БСП и ДПС, Златева заяви, че през месец март БСП е получила 1 млн. гласа и й е била отредена ролята на най-голямата опозиционна сила. „Двете партии са опозиционни и понякога имаме съвместни приоритети в НС. Никога не са водени такива разговори” категорична бе тя. Златева подчерта, че управлението се оценява по действията на управляващите, а работа на опозицията е да посочва всички слаби места и да предлага своите алтернативи. „Ако такава политика се приема като опит да се вменява или да се пришива някой към правителството на ГЕРБ, то това е проблем на ГЕРБ, не на БСП”, заяви тя.

На въпрос за решението й да не влиза в кабинета „Борисов” 3, Златева отговори, че то е било правилно. Според нея влизане в правителство на политически опонент е свързано с коалиционни дейности на управляващи и опозиция. „Събитията след сформиране на правителството, изместването на фокуса на председателството от политическата му подготовка върху скандали, свързани с корупция с НДК, едва ли някой би се чувствал комфортно в такава ситуация”, заключи Деница Златева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • истината
  Отговор
  1 11:29  18.08.17
  Точно кръговете около БСП, които са т.нар. енергийна мафия източиха 2 милиарда лева с проекта Цанков камък, това е истината и всеки, който се мъчи да я покрие е или наивен глупак, или се е облажил или няма никакво патриотично чувство към тази клета страна.
 • Гост
  Отговор
  2 12:28  18.08.17
  Това ми прилича на "Иване,кажи си!

Напиши коментар:


Публикувай