679 1

Теменужка Петкова: Нищо не съм крила за „Цанков камък“

Установени са 65 нарушения на ЗОП, Правилника за прилагане на ЗОП и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки

Венцислав Михайлов

Нищо не съм крила за „Цанков камък“. Това става ясно от съобщение на икономиката относно сагата с „Цанков камък“.

По-рано от БСП обвиниха Теменужка Петкова, че като директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) не е направила нужното, за да контролира строежа на „Цанков камък“.

С писмо на министъра на енергетиката Теменужка Петкова от 14-ти август 2017 г., понеделник, до директора на Агенцията за държавна финансова инспекция бяха изискани докладите от извършени финансови инспекции от органите на АДФИ, свързани с възлагането и реализацията на проекта за изграждане на хидровъзел "Цанков камък". Същите бяха получени в МЕ и са изпратени отново на органите на прокуратурата във връзка с подадения тази седмица от депутати от 44-то Народно събрание сигнал до главния прокурор.

През 2012 г. е извършена проверка за законосъобразност относно спазване на нормативните актове в областта на обществените поръчки във връзка с възлагането на строително-монтажни дейности, строителен и авторски надзор, консултантски услуги и технически становища на обект Хидровъзел „Цанков камък“, както и изпълнението на сключените договори.

Установени са 65 нарушения на ЗОП, Правилника за прилагане на ЗОП и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки. Установено е, че са извършени разходи на обща стойност 232 млн. лв., без да са проведени обществени поръчки.

Докладът е изпратен от тогавашния директор на АДФИ г-жа Теменужка Петкова до органите на прокуратурата и съдържа информация за извършените проверки, установените нарушения и отговорните длъжностни лица.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Коко
    Отговор
    1 11:01  19.08.17
    Виолетки ,Теменужки и т.н. всички сте за затвора!

Напиши коментар:


Публикувай