1 141 3

Ангелкова настани туристи в Черноморец

Венцислав Михайлов

Министърът на туризма Николина Ангелкова съдейства лично за решаване на спорен казус, който за малко не остави без подслон в Черноморец 210 български туристи, между които и деца. В следобедните часове днес тя бе уведомена по телефона от ръководителка на групата, че в хотел „Мурите бийч“ в града отказват настаняване на танцьори, пристигнали за участие във фестивал. Причината според ръководството на хотела била, че туроператорът „Еврогрейд“ ООД - организирал престоя, не бил заплатил стари задължения към тях.

Министър Ангелкова веднага информира за казуса председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и спешно отпътува за Черноморец. Към хотела пое и екип инспектори от Главна дирекция „Туристическа политика“ на министерството. На място пристигна и Константин Райков, член на Комисията за защита на потребителите. Спешната проверка на Министерството на туризма показа, че туроператорът има застраховка, удостоверението му в Националния туристически регистър е от 2005 г. Хотелът отговаря на изискванията, установи проверката на експертите. След проведените на място преговори хотелиерът настани групата туристи, независимо от старите задължения на туроператора, и ще си търси по съдебен ред невъзстановените средства.

„Хората не бива да стават заложници на частно-правен спор“, категорична бе министър Ангелкова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пак ли министър
  Отговор
  1 22:58  18.08.17
  Значи, ако нямам телефонът на министъра, който ми трябва, няма да мога да си реша и най-малкия проблем. Това ли е идеята на управлението: за най-малкото нещо да викаме някой министър, ако не вице или министър-председател. Кога да викаме президента? Това даже прилича на нагласено. Кога управлението ще разчисти армията от чиновници, които не си вършат работата?
 • Хитър Петър
  Отговор
  2 08:20  19.08.17
  Дялан камък...
 • Милен
  Отговор
  3 23:12  20.08.17
  Когато някой звъни направо на министър работата е дебела. Моля име на ръководителката и от кой град са туристите. Искам истинските имена, а не светските.

Напиши коментар:


Публикувай