1 825 0

„Орлов мост“ отлага ремонти в София

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук
Венцислав Михайлов

Поне два ремонта на булеварди в София ще бъдат забавени, докато не бъде завършен този на „Орлов мост“, обяви в събота столичната кметица Йорданка Фандъкова.

Отлагат “Тодор Каблешков” за 27 август, както и моста на околовръстното над “Симеоновско шосе”.

Йорданка Фандъкова е помолила Агенция “Пътна инфраструктура” да спре с възстановяването на фугите по моста на околовръстното над “Симеоновско шосе” докато се ремонтира Орлов мост. В петък АПИ започна ремонт на моста, заради който се образуваха километрични задръствания. Заради тапите на Орлов мост околовръстното е една от основните връзки между западните и източните квартали на столицата, припомня в. „24 часа“.

Фандъкова упрекна АПИ, че не са се съобразили, че в петък и почивните дни трафикът по околовръстното е много засилен, а освен това можели да работят и нощно време.

Ще бъде забавено началото и на ремонта на бул. “Тодор Каблешков” в участъка между “Борово” и бул. “Цар Борис III”. Този ремонт, който предвижда разширяване на участъка и изграждане на нов мост над Боянската река, трябваше да започне днес и да продължи 3 месеца. Отлагането му е поне до 27 август, когато трябва да е отворен Орлов мост, обясни Фандъкова.

В неделя започва вторият етап от ремонта на кръстовището на „Орлов мост“.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай