779 6

Вандали оскверниха Еврейския паметник на благодарността във Видин

Венцислав Михайлов

Еврейският паметник на благодарността във Видин беше осквернен. Той осъмна с надписи “Аллах“ и “Палестина“, с изображения на полумесец и звезда и стикер с палестинското знаме, съобщи БНР.

В регионалната организация на евреите “Шалом“ научиха за осквернения паметник от Радио Видин. Паметникът се намира в непосредствена близост до сградата на общината в центъра на града. Стрея Пунчева от организацията изрази възмущението си и припомни, че монументът е открит в знак на благодарност към българския народ, спасил своите евреи по време на Втората световна война: Просто сме възмутени от това, което е направено. Това е неуважение към това, което хората са направили. Това е благодарност от еврейския народ към българския народ, че във Видин специално са били спасени доста по този начин. И не само тук, но и в цяла България.

Хората са благодарни за това, което е направено, и са изказали своята благодарност, но явно не всички разбират това нещо.Членовете на регионалната организация на евреите “Шалом“ ще сигнализират за случилото се местната власт и полицията във Видин.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КОРТИК
  Отговор
  1 18:22  20.08.17
  Шалом и другите командват Бълхария, но бумеранга ще се върне при тях, не са прости като в османската империя. Народа се развива лека, полека, арабите сеят смърт в цяла Еврогейска западна цивилизация.

  Коментиран от #4

 • 2 18:51  20.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Възмутен
  Отговор
  3 18:52  20.08.17
  Ето сега е момента да бъдат изписани имената и показани лицата на вандалите. В първия момент си помислих, че това са цигани. Но дали те могат да пишат? Те се нагаждат към ползите и мисля не биха направили това. За това искам да видя виновните. Така, както испанската полиция показа лицата и имената на мароканците. Така направиха преди и Франция, Белгия, Англия. Време е и ние да го правим.
 • Българин
  Отговор
  4 18:57  20.08.17

  До коментар #1 от "КОРТИК":

  Кортик, да не би ти да си един от "другите", които командвате България? И защо изключваш себе си от действието на бумеранга? Мислиш ли, че няма да те сполети един "кортик"?
 • Гошо
  Отговор
  5 19:14  20.08.17
  Това може да го направи някой за пари,с определената за това цел.Исписва правилно каквото трябва на паметника ,без значение дали е циганин или друг...важното да му платят...
 • Музиканта не е композитора
  Отговор
  6 21:02  20.08.17
  Тримата Глупаци Президент, Министър председател и НС, ще изтърват конете в реката.

Напиши коментар:


Публикувай