Last news in Fakti

21 Август, 2017 10:44 7 180 16

КАТ тръгва по петите на джигитите

  • кат-
  • полиция-
  • операция-
  • скорост-
  • движение

Засилват контрола по спазване на разрешената максимална скорост за движение през следващите дни

КАТ тръгва по петите на джигитите - 1
Снимка: Архив

По инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция (TISPOL), от 21 до 27 август 2017г. на територията на всички държави-членки в ЕС ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. Именно затова осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 JEEP

    64 1 Отговор
    В БГ трябва да се ревизират разрешените скорости, останали от времето на соца и жигулите.
    Има места с умишлено оставени знаци за скорост в пъти по-ниска от нормалната, когато в тезу участъци е имало ремонт. Някой "случайно" е забравил знакът там и мястото е превърнато в хранилка.
    Не е нормално път с по две ленти в едната посока и мантинела по средата да е с ограничение 50 или 60 примерно.
    Що се отнася до контрола - ОК нека го има, но да не е избирателен.

    Коментиран от #8, #10

  • 4 милюцинер

    28 2 Отговор
    А от 28.08 нататък кво праим?
  • 5 Илиян

    35 1 Отговор
    А кога ще започне "контролът" на качеството и ремонтите на ПЪРВОКЛАСНИТЕ ни пътища.И до кога КАТ ще си измиват ръцете с любимата ми точка в закона "несъобразена скорост" И КОГА НАЙ-НАКРАЯ Ш....ТЕ УПРАВНИЦИ ЩЕ РАЗБЕРЪТ,ЧЕ ЛОШИТЕ ПЪТИЩА И ОСТАРЕЛИЯТ НИ АВТОПАРК СА ПО ГОЛЯМОТО ЗЛО,ОТ СКОРОСТА!!!!!!!!
  • 6 Генералът

    2 8 Отговор
    моля, да изтривате коментари като първия, които подстрекават към агресия на пътя.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Георги

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "JEEP":

    Да, има много останали такива места, но болшинството от ограниченията са на места, където наистина трябва да ги има. Отделно ниската култура и почти никаквия опит на шофьорите, получили книжка. И като прибавим стария автомобилен парк и лошите пътища излиза, че дори ограниченията са ни малко. Но пък все бързаме за някъде и не сме толерантни към никого на пътя. Резултатът го виждаме на статистиките с умрели всяка година. И последно - тези акции за 5-7 дни нямат никакъв ефект, ако няма да се следи постоянно.
  • 9 1234

    3 2 Отговор
    Защо не ги спира както спират нас и да им пишат по таблетите си актовете.То като тръгнат по петите им,я ги хванат я не.
  • 10 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "JEEP":

    И колко точно ще закъснееш ако намалиш от 90км/ч(допускам, че поне това ограничение спазваш) до 60км/ч в отсечка от порядъка на макс 300м? България по диагонал е 500км, сметни си закъсненията и колко често пътуваш по диагонал. Обикновенно пътуванията на болшинстовото от хората е около 100-200км. Тези ограничения да те забавят най-много с макс 25мин. Или друго си е да вдигнеш 200 и след това си е чист зян да намалиш на 60. Мъка голяма - язък за бензина да набереш до 200 и след това феродо, дискове да намалиш - мъка, мъка. Намери някаква таблица в интернет да видиш разликите в спирачния път между скорост от 60км и скорост от 90км. Да речем че минаваш покрай крайпътно заведение и някой е оттървал децата. Да виновни са родителите, но ти си този, който ще ги убие. Над 60км е божа работа дали ще уцелееш в челен удар с друг автомобил(най-добрия случай). Знам, че майстор майстор като тебе може със 180 да мине зиг-заг теста за преобръщане и евала, ама другите приятел не са майстори като тебе - дай им шанс.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Jeep

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Аз проблем с намаляването и разхода на гориво нямам, но на такива места стават колони и почват рискови изпреварвания точно от нерваци. Не дай Бог да има патрулка, почва едно биене на спирачки.......
    Моите разчети винаги са +20 дори 30 мин., точно за да не гоня секундите. А моя джип не е за скорости и хич не се и силя. Взел съм си моето, когато е трябвало. Сега се радвам като свърши пътя. Що се отнася до шанса, вярвай ми дал съм го на всички състезатели. По-добре бързака да е пред мен, вместо лепнат на задната ми броня.
  • 12 Иван

    4 1 Отговор
    А, стига, бе! Тъкмо помислих, че нашите са се събудили, а то били европейска инициатива. Спокойно, ще я продремем и нея.
  • 13 селянин

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Аз пътувам много всеки ден с лека кола, не камион! Пълно е с такива хранилки знаци които са с нереални ограничения на скоростта дори за москвичи и жигули!(Имам като ретро екземпляри такива коли) Така че не е въпроса в колата. Проблема е че само приказват глупости всички да избягат от проблема. Всеки ден седя и гледам и се чудя как хората не ги е страх да карат такива таралясници. Ето това е главния проблем, не веднъж съм срещал коли на които просто им е паднало колелото. Иначе всички са по по най и с най готината бръкма втора ръка, но това да я поддържат... кво е това, това е за баламите.
    Ето това е основния проблем - поне 80% от колите по пътищата са неизправни! Пълно е с малоумни знаци за намаление и неправилна маркировка, да има доста такава която виждам всеки ден с разрешено изпреварване на места на които не трябва да има и обратно. Пълно е с дупки които дори да нацелиш с 40км/ч нанасят сериозни поражения, дори може да излетиш от летната от тях. Чисто нов път само след 1г го кърпят с кръпки по 2х3 метра! Друго нещо е че е пълно с разни лапетии с коли втора ръка по над 150кс които си мислят че са мноу готини с кошника на тате за 4000лв. Ето това господа и дами е проблема у нас, уви всички се крият зад измислени проблеми.
    (За сведение аз не карам коли втора употреба)
  • 14 гощо

    4 0 Отговор
    Първо с днешните коли някакви малоумни ограничения от 50-60км са неадекватни!!! Второ трябва да се въведе минимално разрешена скорост! Има мумии се влачат като сополи и застрашават нормално движещите се хора!!!
  • 15 Светльофарий

    3 0 Отговор
    Да бъдем честни всички караме с малко над ограничението, аз се стремя да е в рамките на 14-15 км/ч. Бързаците ги пускам да се тряпят... и се моля да не ме пресрещне някой много закъсняващ.

    Най-много ме дразнят тези, които не могат да се нередят като нормални хора на светофара, а трябва от лява лента да направи десен завой или най-дясна-ляв завой, абе важното е да предредим всички. Тези трябва да ги погнат и да им взимат книжките директно.

    Не разбират ли тези колеги, че и заради тях се увеличават колоните?
  • 16 гост

    0 0 Отговор
    Нормалната работа на МВР се ограничава само до тези дати ли? На моят договор като ми пише трудовите задължения значи ли, че и аз мога да си избера една седмица и само тогава да си я върша? Полицаите трябва да са постоянно следящи за нарушения, а не само по време на измислени акции: днес гледаме за светлини, утре за гуми, вдругиден за алкохол, но абсурд да се гледа всичко на куп, както е нормално.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове