547 3

Държавата дискриминира децата с увреждания

Отпуснатите инвалидни колички - пригодени само за възрастни

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Инвалидните колички, които отпуска държавата, са непригодни за деца, тъй като са само за възрастни, съобщиха потърпевши родители, цитирани от вестник "Дума".

Отпусканите 486 лв. били достатъчни само за рингова количка, която обаче нямала нужните приспособления за дете с увреждания. Според експерти добрите детски колички, съобразени с индивидуалните нужди, са с цени от 1000 лв. нагоре и сумата, давана от държавата, е напълно недостатъчна.

Новият член на Комисията за защита от дискриминация - Петър Кичашки, от квотата на президента, заяви, че ще предложи на колегите си да препоръчат на социалното министерство да включи в списъка с помощни средства, които се финансират от държавата, и специализираните колички за деца с увреждания.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 14:23  21.08.17
  А аз като исках да върна почти нова инвалидна количка на социалните, те ми отказаха да я приемат понеже хората в нужда, едва ли е точно в нужда, отказвали да взимат употребявани понеже им се полагали нови. И така социалните в града имали една стая пълна с употребявани инвалидни колички, но са задължени по закон да дават нови, или това са много разходи заради недомислица и нежелание за корекция на нормите. На фона на такива неща да откажат детска инвалидна количка си е престъпление.
 • 2 17:34  25.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 17:36  25.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай