754 1

Министър Караниколов: "ЕМКО" ще продължи да работи

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

„Държавата застава зад работниците, ние разбираме тяхната загриженост, предприятието ще продължи да работи оптимално. Искам да благодаря днес на работещите и представителите на фирмата, които потвърдиха, че има нередности и те ще работят за тяхното отстраняване“. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на брифинг за констатираните нарушения и замразяването на лиценза на оръжейния завод „ЕМКО“.

Той подчерта, че производството не е спирало в това дружество и то ще продължи да работи. По думите му преди около месец и половина в Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките е получена информация, че в дружеството „ЕМКО“ има няколко нарушения. „В складовата база се държат боеприпаси и вещества, които по закон не трябва да са на едно място, което е изключително опасно за населението в този регион“, каза още министър Караниколов.

Снимка: БТА

Той изтъкна, че държавата е длъжна да се погрижи за сигурността на работниците. „Това го правим с цел превантивност и сигурност. Законът е ясен и трябва да се спазва. Проверки се правят не само в това дружество, но и в всички дружества, занимаващи се със специализирано производство“, заключи министър Караниколов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бомба
    Отговор
    1 16:45  21.08.17
    Господин Министър, В завода от години се използва фразата "нас не ни проверяват само от Светия синод", защото са под постоянен контрол от всички регулаторни институции! Това предприятие се проверява ежемесечно от КОС - защо точно сега (след поредната загуба на делото за Дунарит) са констатирани нарушения както в Дунарит, така и в Емко? Нима в Горни лом няма опасност от взрив И В МОМЕНТА!? Какво правите по въпроса? Явно интересите на Пеевски са безкрайни. Но след обсебването на всяко предприятие от него е потоп! Вижте какво става в София БТ - Вече разрушават и производствените сгради. Безспорно джобът на този господин е пълен за сметка на хиляди хора и техните семейства. Вие ходили ли сте в Емко Трявна, Белица и Монтана, за да видите какво и как се прави? Съмнявам се?! Идете и застанете срещу тези хора, които и тази сутрин казаха, че ..."може да се намери някой фас пред портала"..., защото вероятно вътре (зад портала) и фас няма да намерите!!! Сто процента е сигурно, че нищо няма да намерите, ако продължавате по този начин! Добре е да си спомните за времето на многомесечните протести и да помислите от коя страна ще стоите - на Пеевски или на тези, които строят, развиват, осигуряват работа и плащат данъци - хората, които градят, а не разрушават?! Помислете и вземете правилното решение!

Напиши коментар:


Публикувай