529 2

Полицаи протестираха и в Петрич

Светослава Ингилизова

Полицейски протест се проведе в Петрич. Служителите на реда искат по-добро заплащане и по-добри условия на труд, съобщи Нова тв.

Недоволството на служители в МВР започна на 5-ти юли, на връх професионалния им празник.

След това депутатите приеха промени в закона, с които полицаите, които са имали право на униформи, но не са ги получили, ще получат парите за тях. В началото на август започна и изплащане на парите за униформи, които полицаите сами са си купували през последните 4 години.

Въпреки това недоволството остава.

Благоевград / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 09:53  23.08.17
  Народен протест срещу мързеливи, неработещи и мърляви полицаи трябва да има. Кой става полицай ? Който за нищо друго не става. Трябва подбор . Както физически така и за интелигентност. Задължителен втори език поне за градовете. Чак тогава да се говори за по високи заплати.

  Коментиран от #2

 • Ласков
  Отговор
  2 11:26  23.08.17

  До коментар #1 от "Будалата":

  За да станеш полицай са ти нужни доста връзки , а желаещи за тази професия много. Друг е въпроса за "качеството" на кадрите които се избират и тяхното обучение. Не мисля че исканията обосновани тъй като заплатите и другите материални социални придобивки които получават НЕ са толкова малки особено ако ги приравним с тези на учителите или на медиците. Всички сме на ясно че служителите на МВР рядко напускат по собствено желание.

Напиши коментар:


Публикувай