1 125 6

Варна в очакване на Еманюел Макрон

Предвидено е във Варна Макрон да бъде настанен в правителствената резиденция "Евксиноград", в прочутото "Слънчево бунгало"

Маргарита Илиева

В морската ни столица тече трескава подготовка за посрещането на президента на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Макрон.

Припомняме, че френският президент пристига на официална визита в България на 24 август, четвъртък.

На 25 август Макрон ще се срещне с президента Румен Радев и премиера Борисов.

Предвидено е във Варна Макрон да бъде настанен в правителствената резиденция "Евксиноград", в прочутото "Слънчево бунгало", съобщи Нова телевизия.

Очаква се и френският президент да посети една от най-големите атракции в морската ни столица - симулатора на корабен мостик в Центъра за интегрирано управление във Военноморското училище във Варна.

Маршрутът на делегациите на президента Макрон остава в тайна.

Във Варна се предвиждат засилени мерки за сигурност по време на визитата на държавния глава на Франция.

Докато Макрон и Радев разговарят двете първи дами ще посетят Ботаническата градина в Балчик.

Очаква се една от темите, които държавните глави ще обсъдят, да бъде свързана с така наречения "социален дъмпинг" във Франция, който според Макрон изправя френските работници пред нечестна трудова конкуренция, а причина за това били нископлатените работници от страните от Западна Европа.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Да вземе циганите и да ги настани у дома
  Отговор
  1 09:41  23.08.17
  Защо не го пратят да посети Факултета и Столипиново, като не харесва източноевропейци да вземе циганите които по им се нравят на французите

  Коментиран от #2

 • Варна
  Отговор
  2 09:47  23.08.17

  До коментар #1 от "Да вземе циганите и да ги настани у дома":

  То и във Варна има "хубави" Цигански махали! - На това отгоре са му на път от летището към Евксиноград. Има какво да види :-)
 • Хасан
  Отговор
  3 09:51  23.08.17
  Имало социален дъмпинг на източноевропейски работници...е има просто решение..Карефур да дава поне половината от заплатата на своите работници в Франция..и Иван няма да отиде в Франция за 2000 евро а ще остане в София за 1 000 евро ...
 • еци
  Отговор
  4 11:08  23.08.17
  Френските колонисти през годините си внесоха милиони паплач от 3я свят и по този начин изядоха работните места на коренните жители на Европа. Сега щял да идва макарончо да набива на Бойко и Румен канчетата да не допускаме наши работници да подбивали работния пазар във Франс !?!? Ама това, че тия от 3я свят са мързеливи, неграмотни и пр няма никакво значение за сметка на това, както каза един от коментиращите един марокан напр. в Карфур взима поне 3 пъти повече от леля Веска с вишиста раотеща, като касиерка в същия магазин, но за нейно нещастие в България. Господа политици щом трябва посрещнетв макарон, изслушайте го любезно, покажете на баба му цветенцата от парка и ги пратете от където са дошли !

  Коментиран от #6

 • Макарон
  Отговор
  5 19:24  23.08.17
  Тия французи са същите мръсници като англичаните.Гонят си интересите а после като оцапат пейзажа цяла Европа трябва да ги разбира и да се съобразява с тях.Напълниха се с ислямисти които уж щяха да им работят сега проблем били нашите работници.Нали уж имаше свободно движение на хора в ЕС.Сега трябва да ги пазим ние френските работници че искали да работят за големи заплати а българите им пречат.
 • Кака Гинка
  Отговор
  6 23:41  23.08.17

  До коментар #4 от "еци":

  Те си ги внесоха,ама сега и на нас искат да ни дадат от тях,та "братски" да им сърбаме попарата.А за всичко друго сме "онези типове от Източна Европа"...

Напиши коментар:


Публикувай