871 0

Пожарът в Кресна се разраства, обмислят евакуация

Мартин Христов

Възможно е да се наложи евакуация на населението в село Ощава заради пожара в района на Кресненското дефиле.

Обстановката при пожара в Кресненското дефиле е страшна, каза пред Радио "Фокус" инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие.

По думите му фронтът на огнената стихия се разраства и вече е много близо до село Ощава, поради което най-вероятно ще започне евакуация на местното население.

„Вятърът е много силен и въпреки, че работят над 15 автомобила на пожарната и над 10 от нашите високопроходими автомобила огънят не може да бъде овладян.

На терен са над 100 човека пожарникари и доброволци, но нещата са много тежки.

Пожарът е на много голям фронт, а силният вятър го вдига върхов и не може да се влезе да се ограничава директно, затова го чакаме на пътищата, за да може да предотвратим човешки жертви“, обясни още инж. Дамянов.

Той добави, че към момента няма опасност за населението, тъй като са взети всички превантивни мерки. В гасенето на пожара вече участват два вертолета от състава на авиобаза Крумово.

„Пожарът гори на много фронтове и във всички посоки, което допълнително усложнява нашата работа“, посочи инж. Дамянов.

По искане на Пожарна безопасност и защита на населението, ЧЕЗ Разпределение България изключи електропровода в местността, съобщиха от пресцентъра на електроразпределителното дружество.

Благоевград / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай