846 4

Ревизоро: Както е тръгнало да направят и детска градина за митничари

Снимка: БТВ
Снимка: БТВ
Мартин Христов

Всичко куцо и сакато да бъде вкарано и после да му мислим – това явно е намерението на управляващите, които искат да премахнат тестовете за интелигентност при назначаването на нови митничари. Това коментира бившият шеф на митниците Емил Димитров – Ревизоро в студиото на „Тази сутрин”.

„Ако входящият тест е много труден – да променят въпросите, не е ли това базата да прецениш дали този човек става? Има тестове за неподкупност и честност, те остават. Всичките „отличници”, които преминаха тези тестове, са първи в прокуратурата. Тези тестове се използваха, за да уволниш хора, когато няма за какво друго”, коментира Димитров.

Според него има сериозен риск системата да се напълни с неспособни хора, които не познават границите и режимите и които сами не могат да си вършат работата. Ревизоро сравни ситуацията с тази от времето на комунизма, когато на високи постове се оказвали некадърни хора с връзки по партийна линия. Той предположи, че тестовете за качествата на митничарите се махат и за да се улесни кариерното развитие на хора, които вече са в системата и които е трябвало да бъдат препитвани преди всяко повишение.

Емил Димитров посочи, че в момента в митниците се кадрува през психолога, който пише такива оценки, каквито му каже началник „Кадри”, през директора на митницата и през офицера от ДАНС, който има право да отнема допуски до класифицирана информация.

„Една цистерна с гориво е 30 000 лв. злоупотреба за 4 минути. Този човек, който не знае какво работи и бие печатите, ще пуска по 30 000 загуба за държавата всеки 4 минути”, коментира Ревизоро. И предложи на авторите на последните промени да продължат в същия дух и да направят детска градина за митничари (за да имаме след 30 години годни кадри) или мястото в системата да се наследява.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хайдук
  Отговор
  1 09:11  25.08.17
  Така се напълнява само от нерви !

  Коментиран от #4

 • Будалата
  Отговор
  2 09:33  25.08.17
  Абе ревизор ли си какъв си незнанам. Кое не ти е ясно? Който държи митниците си пълни партийната каса и е по дълго на власт. Костов като бе още навремето / имаше ембарго на Сърбия/най голямата далавера с горивата. Затова сложи момибилни групи 3-5 км преди КПП да описват всичко и да не мине някой без да плати където трябва. А Боко си сложи Ало Ваньо/ лека му пръс / за да се пресекът нелегалните канали ли? Не. А за да се отчитат на правилното място. И назначенията знаем как ставаха. И те така да не цитирам бай Ганя за Солунската митница.
 • Варна
  Отговор
  3 09:35  25.08.17
  Като човек който 17 години се мота по Българските Мтиници, мога да се съглася с "Ревизоро"макар, много-много да не го харесвам, понеже и той не е от тези с "равен старт" Митничарите масово не знаят какво работят и единдственото на което ги учат като попадне на Митническият Пункт е да гледа "остро", до се държи като селяндур и да демонстрира, че работи много. В момента на Варненските миници има повече митничари от колкото клиенти
 • гастроном
  Отговор
  4 09:38  25.08.17

  До коментар #1 от "Хайдук":

  Обикновено след нерви се пие една студена вода - против напълняване, но при него няма ефект...

Напиши коментар:


Публикувай