970 5

Глоби заглушиха шумните купони в Търговище

Девет акта за силен шум и нарушаване на нощната тишина бяха съставени на заведения и жители на Търговище

Маргарита Илиева

Девет акта за силен шум и нарушаване на нощната тишина бяха съставени на заведения и жители на Търговище.

Това стана възможно, след като през миналата година санкциите бяха приети в Наредбата за обществения ред в града, пише "Дарик".

През юли и август в полицията са били получени 17 сигнала за силна музика, след което са последвали проверките. Размерът на глобите е от 500 до 1000 лева при първо нарушение и до 5000 лева при съставяне на втори акт.

"Силната музика в Търговище обикновено се разнася по време на организирани сватбени тържества. За тях организаторите избират заведения с маси на открито, а музикантите допускат високите децибели. Допреди година време оглушителните ритми звучаха и до 5 часа сутринта, но сега това може да се случва до не по-късно от 23.30 часа", каза кметът на общината Дарин Димитров.

„През миналата година приехме промяна в Наредбата, при която бяха увеличени глобите и ограничихме шума до 23-23.30 ч. Имахме проблеми с определени заведения, съдихме се, за наша радост ние спечелихме делата и актовете са вече действащи. Глобите въобще не са малки. Проблемът е по-голям през месеците юли и август, когато си идват гостите от чужбина, които работят там и правят сватбите си в открити заведения в града, както и в ромския квартал. Но основният проблем беше нощният шум, който идва от заведенията, наистина успяхме да го ограничим", допълни той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 10:51  25.08.17
  А в Слънчака що да не може ????
 • 321
  Отговор
  2 11:18  25.08.17
  Вчера в Слънчев бряг, днес в Търговище, утре в и в цялата страна. Само когато за установения в законите ред се следи и санкционира има смисъл.
 • Хайл
  Отговор
  3 11:51  25.08.17
  Интересно е,че не закачат шумните цигански сватби, които са по 3 дни денонощно.Явно на "патриота"му пречат повече дискотеките, отколкото орките...

  Коментиран от #4

 • Наско
  Отговор
  4 17:57  26.08.17

  До коментар #3 от "Хайл":

  Нали за това е статията.В Търговище през лятото се прибират тъмнозелени субекти,които решават да покажат колко пари са откраднали в Европа и си заминават през септември да им учат децата там защото иначе няма помощи. През този период можеш да се нагледаш на фойерверки и кич и естествено да слушаш най-мазни кьочеци.Въобще еманция на низки страсти. Хубаво е,че общината взе мерки и вкара нещата в някакви рамки. Ако местните власти в Несебър бяха направили същото нямаше да има нужда от цирка,който се случи това лято. Но как да го направят след като мутрите собственици на заведения контролират местната власт и полиция.
 • али
  Отговор
  5 18:10  26.08.17
  17 сигнала а колко акта са съставени.Колко акта са платени .

Напиши коментар:


Публикувай