1 230 2

Засилват инвестициите в Северозападна България

Насърчаване на икономическото развитие в рйона е основен приоритет за правителството

Константин Карагьозов

Министерството на икономиката и Община Враца ще си партнират за привличане на повече инвестиции в Северозападна България. Предприемането на координирани действия в тази посока бе обсъдено на среща между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и кмета на Враца Калин Каменов.

„Насърчаване на икономическото развитие на Северозападна България е основен приоритет за правителството и можете да разчитате на пълна подкрепа за привличане на повече инвестиции в Oбщина Враца“, каза Александър Манолев. Той допълни, че регионът на Враца има редица конкурентни предимства – сравнително близка локация до столицата, алтернативни трасета за експорт към Централна и Западна Европа и наличие на работна ръка. „Предимство е и възможността да се ползват редица облекчения от инвеститорите при реализацията на проекти в райони с по-висока безработица“, допълни заместник-министърът.

Кметът на Враца подчерта, че основен приоритет за неговия екип е разкриването на нови работни места. „Искаме да създадем възможност хората да остават тук и да имат алтернативи за професионална реализация“, каза Калин Каменов. По думите му всеки сериозен инвеститор, който избере Враца ще има пълна подкрепа от общината, в това число и за израждане на довеждаща инфраструктура и приоритетно административно обслужване. „Необходима ни е възможността да представим силните качества на региона пред потенциалните инвеститори и затова за нас е много важна оперативната връзка с Министерството на икономиката“, подчерта Калин Каменов.

По време на срещата бе договорено да се изготви подробен доклад за възможностите за инвестиции във Враца, вече съществуващите предприятия на нейна територия и облекчителните мерки, които предлага общината, като те да бъдат представяни на потенциални инвеститори, които се свързват с Министерството на икономиката и Българска агенция за инвестиции.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мимо
  Отговор
  1 09:59  26.08.17
  Късно е либе за китка! Поради политиката на работодателите и предприемачите в района - макс чанч и ексолоатация на работника и минимално заплащане, отношение от типа " като не ти харесва се чакай - знаеш ли колко чакат за твоето място" вече няма кадри за абсолютно никаква работа в региона! Да не говорим пък за специалисти! Читавите хира избягаха! Вече няма кой Да работи какво и Да е!

  Коментиран от #2

 • така е но
  Отговор
  2 11:57  26.08.17

  До коментар #1 от "Мимо":

  Те да си вземат парите пък дали има или няма кой да работи май въобще не им пука .

Напиши коментар:


Публикувай