1 095 5

Макрон: България е изпълнила изцяло критериите за Шенген

Визитата ми е възможност да засвидетелстваме жизнеността на връзката с България, смята той

Макрон: България е изпълнила изцяло критериите за Шенген

"С Румен Радев имаме съвпадение по 3 основни теми – командироване на работници, отбрана и миграция". Това каза президентът на Франция Еманюел Макрон след срещата си с българския държавен глава Румен Радев, съобщи Нова тв.

„Преди 10 години последно френски президент е бил в България. Това посещение ще даде възможност да засвидетелстваме жизнеността на нашата връзка. Отношенията ни в областта на индустрията, отбраната и цифровизацията се задълбочават. Ние сме тук, за да насърчим това развитие“, заяви Макрон. По думите му тези отношения почиват на рамката, която поставя ЕС.

„Ако работим заедно, можем да постигнем напредък и да вървим към една закриляща Европа. Имаме съвпадение на мненията по три основни теми – реформата в директивата за командироването на работници и служители. Благодаря, че ясно се обявихте срещу социалния и данъчния дъмпинг“, добави френският президент.

Припомняме, че Макрон иска премахване на предимствата при наемането на работници от Източна Европа.

„Втората тема е свързана с отбраната. Имаме воля да работим конкретно относно приобщаващото сътрудничество. Много говорихме по темата за отбраната на Европа. Време е вече да предприемем действия. Третата тема, по която има истинско съгласие, е свързана с миграцията и със засилването на контрола. В две отношения трябва да разгледаме тази тема. От една страна, предстои разглеждане на европейската регламентация, свързана с тези теми. След 2015 г. се взе решение тя да бъде подобрена в областите свързани с управление на границите, убежището и засилване на контрола“, посочи Макрон.

„Вторият аспект е свързан с присъединяването на България към Шенген. Всички сме съгласни, че България е изпълнила изцяло критериите. Моето желание е да се преразгледат тези правила и България да участва в дискусията“, каза още Еманюел Макрон.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гражданин на България
  Отговор
  1 13:36  25.08.17
  "Визитата ми е възможност да засвидетелстваме жизнеността на връзката с България" Това пък какво означава?? Моля за превод на прост български език!
 • РЪБ
  Отговор
  2 14:20  25.08.17
  ОЗНАЧАВА, ЧЕ КАКТО НА НЕГО, ТАКА И НА ДРУГИТЕ ЛЬОЛЬОВЦИ- ГЛАВАТАРИ НА Т.НАР. "велики ЗАПАДНИ сили" ИМ Е ПРЕЗ ............... ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!!! ЧИСТО ЛИЦЕМЕРИЕ ЗА ПОЛОВИН ДЕН И НИЩО ДРУГО!!!!!!!!!!!
 • дос
  Отговор
  3 16:58  25.08.17
  НЕ случайно е дошъл макрон иска да върне всички имигранти които са отишли от българия във франция това е основната му цел а другата за шофьорите е за пред публиката
 • Bily
  Отговор
  4 17:46  25.08.17
  Я да вземете да го прочетете.Търси Закон Макрон (Ley Macron)
 • Гого
  Отговор
  5 17:48  26.08.17
  Да не би минималната заплата да е станала 1000 лева и да сме я проспали или пенсията 500? Шенген ама през крив макарон с тази престъпност картели мафия няма да стане!

Напиши коментар:


Публикувай