501 2

Учениците от частни училища също ще получават стипендии

Мартин Христов

Учениците от частни училища вече също ще могат да получават стипендии. Това ще се случи от януари 2018-а година след промяна в наредбата. Това заяви за "Събуди се" по Нова телевизия заместник-министърът на образованието Деница Сачева.

Дебатът се отключи наново, след като Министерството на образованието отказа да даде награда на баскетболен талант от столично частно училище.

Причината - според наредба на образователното ведомство ученици от частни училища нямат право да получават стипендии за извънкласни постижения.

Андрей Петков станал най-добрият играч на републиканското първенство по баскетбол, а затова му се полагала награда от 1500 лв. Заради това, че учи в частно училище, той няма да получи парите от МОН.

"Положих много големи усилия за тази награда. В единия от дните изиграх три мача за един ден. И когато разбрах, че няма да ми се изплаща стипендия, изпитах яд, че едва ли не тези усилия са били напразни", заяви ученикът за "Събуди се".

"След промяна в наредбата той ще може да получава своята стипендия от началото на 2018-а година. За времето, в което няма законови основания това да се случи, той ще бъде компенсиран от Министерството на образованието", обеща на свой ред Сачева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР
  Отговор
  1 07:44  27.08.17
  Като се сетя какви скотове бяха учениците в частните училища в началото на 90-те....мани мани. Тоя баскетболиста е изключение от масовата посредственост в училищата там.Сто на сто го заяждат. Повечето са оскотели деца на мутри с ампутирани мозъци с комплекси за малоценност

  Коментиран от #2

 • Оптимус
  Отговор
  2 00:14  28.08.17

  До коментар #1 от "БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР":

  Не зная какви са учениците от частните училища, но зная какви са управниците в Кенефиландия тук - тотални престъпници отгоре надолу и отпреди и досега. На какво основание тая и останалите раздават държавни пари на частни училища? Те нали се самоиздържат от таксите си? Освен това тия пари ги хвърлят на някакъв си баскетболист, дето една стотинка не е принесъл полза в БВП производството тук. Ето какви терористи към нас ни управляват, а умрелите рейджъри заспали нямат сърдца даже да им креснат, пък камо ли да ги арестуват. Сбъркана кочина, тя върви към гибел, но тия ще се накрадат и за внуците си, но един ден и те ще платят греховете на родителите си. За съжаление прецаканите све ние повечето хора. М..ната му - това е ненормална кочина тук! И по света не е малко, но тук е в повече от необходимото това положение.... А пътната мафия отново ще налее пари в ремонти и по Цариградско шосе и по магистралките и къде ли не скоро строено? Да си политик и строител тук, да се неналапаш на пари, пердън - "усвояващ"....

Напиши коментар:


Публикувай