1 017 4

Директорът на СМГ: Няма да подавам оставка

Снимка: БТВ
Снимка: БТВ
Мартин Христов

Няма да подавам оставка, няма никакви основания за това. Това каза в сутрешния блок на БТВ директорът на Софийската математическа гимназия Паисий Хилендарски Антони Стоянов.

Исках да се върна по-рано на работа след отпуска, но не ме допускат от Регионалния инспекторат по образование, посочи той.

Беше ми казано, че трябва да върна абсолютно всички учители. Казаха ми, че това е единственият начин да се разреши проблема. Направих предложение на уволнената г-жа Петя Тодорова да води клас, въпреки че с подписа си тя ощети над 130 ученици. Иначе нямам лично против нея, против съм действията й. Уважавам тази жена, дори бих казал, че я обичам, защото е моя учителка, заяви Стоянов.

Абсолютно не мога да приема обвиненията, че разединявам училището. Смятам, че няма основания да бъде отстранен, добави той.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Георги
  Отговор
  1 12:52  28.08.17
  СМГ - Парадокса Парадокс, нали - най-елитно училище, най-висок бал, най-желано училище, най-високи резултати ,Директор - Европейски гражданин на годината , Две поредни години с титла Директор на годината … и сега - искана оставка от МОН и Инспектората . Едва ли има човек в България, на когото да е ясна позицията на МОН и така наречения Инспекторат, с която те искат оставката на този Директор, направил училището номер едно в България и прославило страната ни чрез неговите възпитаници в цял свят. След всичко изброено до тук , след всички успехи на това училище под ръководството на Антони Стоянов, едва ли може да се каже, че този Директор е неподходящ и гради лош климат в училището, още повече, че наплива за прием в СМГ е безпорен и учениците, класирани в СМГ, са с най-високия бал в България. Отговорете ми само - каква е тази позиция на Зам.-министър Таня Михайлова, която каза в сутрешния блок на БTV: "Ние не сме страната, която ще вземе отношение"... "има компетентни органи"... виждаш ли аз не съм компетентна, но причините за уволнението според мен са абсурдни, но за да не се образува напрежение и да се обедини колектива г-н Стоянов трябва да подаде оставка? За какво обединение на колектива можем да говорим - та колектива на СМГ е от над 100 учители, а ние сме видяли двама-трима-петима, които привличат вниманието върху себе си с цел личното си облагодетелстване. Дали да не се замислим, дали пък именно тези учители не са тези, които раз
 • Родител
  Отговор
  2 16:38  28.08.17
  Защо да си подава оставката, учителката е нарушила закона, ръководителят й е взел решение да я уволни? Нормално е, той носи отговорност за училището и решава с кои учители да работи. Ако той е нарушил закона, работодателят му да го уволни. А който не е доволен да отиде в съда и да си търси правата. И стига писахте, че всички учители, родители и ученици са за оставката на директора. Не е вярно, повечето родители, учители и ученици са за оставането на този директор, защото само хубави неща се случват в това училище откакто той го ръководи. Ако излезем всички, които го подкрепяме, пак ли ще му искат оставката, защото "разединявал родителите и учителите"? И сега вместо да си върши работата човекът и да подготви училището за новата учебна година го занимават с глупости. Заради една учителка, която се е самозабравила и върши каквото си иска безнаказано и в ущърб на училището ще страдат всички ученици и учители. Видяхме, че за нейните интереси работят и министерство и инспекторат, та чак и кмета на София, а за 1 000 ученици и за 80 учителя няма кой да се погрижи. Жалко е, съсипаха училището, явно се работи за интереса на частните училища, защото като опропастят и СМГ и последната надежда за добро държавно образование умира.
 • XXX
  Отговор
  3 09:19  29.08.17
  Версията на директора-Учителката се е подписала на протокол в който учениците от СМГ не фигурират в класацията за националният кръг на състезанието "Европейско Кенгуру" с което уронва престижа на СМГ. Има други 2 учителки които НЕ са подписали протокола. Версията на учителката - Имало е и друг списък (при друг организатор на състезанието) в който учениците от СМГ са класирани и следователно не са ущетени. Част от учениците (ПЧМГ) се явяват при сдружение "Европейско кенгуру", оглавявано от председателя на националната комисия за състезанието проф. Сава Гроздев, други - при Съюза на математиците в България, ръководен от акад. Петър Кендеров. Там са и учещите в СМГ. Въпрос 1. Ако има 2 списъка на класиране (от два различни организатора) то е възможно по-силен ученик от единият списък да не се класира а пък друг по-слаб ученик от другият списък да се класира. Може би това е с цел да се вкарат за последният кръг повече ученици от ПЧМГ за сметка на по-силните от СМГ. Все пак ПЧМГ е частно платено училище (и учениците от ПЧМГ трябва да се класират-нали си плащат). Въпрос 2. Кой е по-виновен. Има една поговорка: Не виновен който яде баницата а този който я дава. В този смисъл не е ли най-виновно РИО, МОН. Не трябва ли ДА БЪДЕ УВОЛНЕНА Ваня Кастрева (бивш заместник-министъра на образованието и науката и настоящ Началник РИО-София). Именно РИО и МОН позволяват този двоен стандард и гавра с децата !!!
 • кАсТрЕвА
  Отговор
  4 09:21  29.08.17
  Публикувано във факти.бг: Що се отнася до г-ж Ваня Кастрева то тя е абсолютна политическа номенклатура. още от 1994г се подмазва на всяко правителство и е несменяем началник на инспектората,тя беше зам.министър на образованието 1г при Борисов 2,когато решиха да махат Вазов от учебниците и да учат Робинзон Крузо,да махат турското робство да не се учи...стана скандал,махнаха я и я върнаха пак в инспектората за шеф ! Тя беше върла СДСарка,после от НДСВ,сега е от ГЕРБ.

Напиши коментар:


Публикувай