2 016 2

Мъж от горящото село Ощава загуби жена си, къщата си и колата само за ден

Мартин Христов

55-годишният Йосиф Ковачев от село Ощава осъмна пред благоевградската морга днес, за да вземе трупа на 52-годишната си жена, издъхнала часове преди големия пожар в миналия четвъртък. Жената получи инфаркт и издъхна рано сутринта във фаталния ден, но не успяха да я погребат в селото, заради наложителната евакуация, когато пожарът нахлу в кресненското село, пише struma.com.

Йосиф ще запомни този ден, белязал завинаги и преобърнал живота му. В този ден той загуби съпругата си, часове по-късно цялата му къща изгоря в пожара, колата му потъна в пламъците му.

Днес кметът на Кресна Николай Георгиев и областният управител се ангажирали да помогнат на Йосиф да вземе трупа на жена си, за да я изпрати както подобава в последния и път. Предполага се, че в късния следобед днес тялото ще бъде освободено от моргата.

Йосиф е неутешим, разказват в Кресна, хората се обединяват и всеки му помага с каквото може.

"Ще му намерим дом, ще помагаме", каза кметът Н. Георгиев, няма да оставим никой от хората, загубили домовете си в огъня да страда, допълни Георгиев.

Днес на мястото на пожара отново гъмжи от огнеборци, полицаи, кметовете на населените места в района също. Има епизодични огнища, но сериозна опасност вече няма, казват от оперативния щаб. Все пак бойната готовност остава.

Подобен пожар в региона отдавна не е имало, изгоряха хиляди декари, пострадаха цели села, щетите са за стотици хиляди левове.

Благоевград / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • един
  Отговор
  1 14:06  28.08.17
  Горкият човечец!!!
 • Гост
  Отговор
  2 17:39  28.08.17
  .аси трагедията! Няма справедливост в тоя живот....

Напиши коментар:


Публикувай