659 6

Трайков: Обвиненията към мен за ЕВН нямат смисъл

Трайчо Трайков
Трайчо Трайков
Светослава Ингилизова

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков посочи, че повдигнатите обвинения срещу него за продажбата на акции на ЕВН нямат никакъв смисъл.

В интервю за БНР той подчерта, че прокуратурата го обвинява не че е продал акциите, тъй като по закон той няма такова право, а за това, че е разрешил на Агенцията за приватизация да извърши продажбата, която от своя страна ги е "продала на по-ниска цена, отколкото сега някой е изчислил, че е трябвало да бъде".

Прокуратурата внесе в съда вчера обвинителния акт срещу Трайчо Трайков и Симеон Дянков. По него има още четирима обвиняеми, сред които е и издателят Иво Прокопиев.

Обвиненията са свързани с приватизацията на миноритарния пакет от акциите на ЕВН през 2011 г.

"Аз съм абсолютно сигурен, че няма смисъл това, в което те ме обвиняват. Те казват, че аз, давайки разрешение за продажбата, съм знаел, че цената ще е такава, която след няколко години няма да им се хареса. От друга страна, прокуратурата никъде в обвинението не казва, че е трябвало да направя нещо друго", обясни Трайков.

Той обаче не смята, че това означава, че съдът ще го оправдае бързо, а напротив. Трайков прогнозира, че делото ще се проточи, тъй като заради последните законодателни промени делата от този тип ще се гледат от Специализирания съд, а не от Софийския градски съд.

Бившият министър прогнозира още, че съдът ще върне делото в прокуратурата и от там то ще бъде внесено в Наказателния съд, където е възможно да продължи "много-много години".

"Аз не съм извършил закононарушение и не съм имал възможност, дори и да искам, тъй като по закон нямам тези права", каза в заключение Трайчо Трайков.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо Грую
  Отговор
  1 08:24  30.08.17
  трайков - Рядко противен, престъпен типец.

  Коментиран от #6

 • КОСТОВ
  Отговор
  2 08:29  30.08.17
  ТРАЙКОВ....СКРИЙ СЕ БЕ ЛЪЖЛЬО......
 • КОСТОВ
  Отговор
  3 08:30  30.08.17
  И ТИ НЯМАШ СМИСЪЛ....
 • 555
  Отговор
  4 08:41  30.08.17
  Престъплението на Трайков е некомпетентността и наглостта, набута се на един пост за който нямаше качества и така ни лиши от друг министър който да свърше добра работа = Трайков ни лиши от социални блага - 2-3 или 10 млрда ? ......... кой знае
 • Azazel
  Отговор
  5 08:50  30.08.17
  Смисълът е ясен - който си позвоили да говори срещу триумвирата Пеевски/Борисов/Цацаров бързо се оказва подсъдим. И следващият път, когато се опиташ да кажеш нещо срещу тях, отговорът ще е - подсъдимия за корупция в особено големи размери Трайков ли ще слушате?! Това е идеята - трайно дискредитиране на всички политически и икономически противници. А, и Пеевски знае, че не може да накара хората да го заобичат, затова залага на тактиката да ги накара да намразят всички останали.
 • до Дедо Грую
  Отговор
  6 09:39  30.08.17

  До коментар #1 от "Дедо Грую":

  Така мислиш за всеки по-интелигентен от теб човек - нали ?

Напиши коментар:


Публикувай