916 6

Прокопиев: Казусът ЕВН е репресия на опонентите на #КОЙ

Иво Прокопиев
Иво Прокопиев
Светослава Ингилизова

Оценявам внасянето на обвинителния акт по делото ЕВН в съда като позитивно развитие, защото ще мога да се защитя и да докажа невинността си. Това коментира съиздателят на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев, след като днес делото бе публично разпределено.

Той допълва, че когато "делото стане публично, обществото също ще може да се убеди в безпочвеността на обвиненията на прокуратурата и арогантността, с която държавното обвинение злоупотребява с властта си. В материалите, с които имах възможност да се запозная досега, липсват каквито и да било доказателства за престъпление или за вредни последствия за някого. След като прочета самия обвинителен акт, ще мога да дам по-подробен коментар по същество".

По думите му целият казус ЕВН очевидно е скалъпена в хотел "Берлин" история с цел репресия на опоненти на корупционния модел на управление в държавата, известен публично като модела #КОЙ или модела "Делян Пеевски". Подобна институционална форма на репресия е фашистки прийом, който няма нищо общо със законността и представлява все по-сериозна заплаха за правата на българските граждани.

Вчера в Софийския градски съд системата за случайно разпределение на дела се спря на съдия Костадинка Костадинова, която има двумесечен срок да насрочи делото, като има възможност да иска удължаване от председателя на съда на този срок с още един месец.

Вчера стана известно, че прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу шестима души.

За това съобщи пресцентърът на съда. Обвинените са бившият икономически министър Трайчо Трайков, бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, съиздателят на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев, както и изпълнителният директор на "Булброкърс" Радослав Рачев и Петър Василев и Любомир Евстатиев също от компанията. Става дума за продажбата на миноритарните държавни дялове в ЕВН.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бг мач
  Отговор
  1 09:31  30.08.17
  Соросоиди Vs. Дебели , рунд пореден ?
 • Adam
  Отговор
  2 10:04  30.08.17
  Този дебелобуз бивш комунист сега превърнал се в соросоид е мега нагъл:)
 • 3 11:04  30.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • НА ПЛОЩАДА И НА БЕСИЛКАТА
  Отговор
  4 11:06  30.08.17
  НА ПЛОЩАДА И НА БЕСИЛКАТА КАТО ПЕС !!! НАГЪЛ КРАДЛЬО !!!
 • САМО ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ
  Отговор
  5 11:07  30.08.17
  САМО ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ ! ЩЕ ГО СЪДЯТ ЛИ ! НА ПЛОЩАДА И ДА ГО ОБЕСЯТ КАТО ПЕС !
 • само питам
  Отговор
  6 11:52  31.08.17
  А Плевнелиев, с кого се среща в Австрия?!

Напиши коментар:


Публикувай