2 124 3

Прокуратурата разследва скандала на "Каваци", Баневи с апел към Симеонов

Мартин Христов

Оперативна група от 20 души следователи и прокурори изпрати Главна прокуратура след последните два сигнала до ВКС от собствениците на къмпинг „Каваци”, Евгения и Николай Баневи, съобщиха от ПР отдела на Баневи.

Разпитани са всички служители на „Хелио-тур-С”, които са подложени на физически и психически тормоз от охранителите на „Делта гард”, окупирали къмпинга от 20 юни насам, допълват от отдела.

Когато след това служителите отиват да вземат личните си вещи от служебните бунгала, които ползват от години, се появява охранителят Димитър Спасов от „Делта гард”. Той се самообявява за пръв път публично - пред полицаите и пред всички служители - за „Големия шеф”, за „собственик във владение на „Каваци””. Обръща се с цинични обиди към представителите на „Хелио-тур-С” и „Русалка холидейз” и им отказва достъп до личния им багаж.

„Аз няколко пъти зададох въпроса на разпитващия прокурор дали са успели да детектират някой легитимиран от узурпаторите на „Каваци”. – казва Евгения Банева. - Аз се легитимирам като изпълнителен директор на „Хелио-турс–С” и като управител на опериращата компания, на „Русалка холидейз”. Тези хора, които са узурпирали къмпинга, от кого са изпратени, в качеството на какви, къде са техните пълномощия, от кого са дадени, какви са служебните им функции?

До този момент полицията не е успяла да открие нито един представител на фиктивния наемател от претендиращата фирма „Джи енд Джи 90”. Никой от полицията за 2 месеца не е успял да разбере тяхната служебна функция в превземането на къмпинга. Полицаите гледат, вдигат ръце и показват своята тотална безпомощност!

30 души разпитващи бяха колективно изумени как е възможно РПУ - Созопол да не предприеме два месеца абсолютно нищо по случая!

Аз не зная как с такива институции Вицепремиерът Валери Симеонов, чиято акция по Черноморието напълно одобрявам, ще се справи в българските курорти, завладени от мафиотизирани структури?!”

Днес Николай Банев изпраща писмо – Апел до Вицепремиера Валери Симеонов да посети лично „Каваци”, за да сложи ред в любимия на българите къмпинг.

АПЕЛ

до Вицепремиера на Република България,

г-н Валери Симеонов

Уважаеми г-н Симеонов,

Пиша Ви това писмо след Вашите отговорни и смели акции в черноморските ни курорти. Нещо, което очаквахме през дългите години на безхаберие и безотговорност на повечето от нашите институции. Институции, харчещи бюджетни средства за нищонеправене. Институции, които отказват да осъществяват правомощията си и служебните си задължения.

Пиша ви по повод съдбата на любимия къмпинг на поколения българи и поколения влюбени в „Каваците” граждани на бившия „соцлагер”.

От 19.06. тази година едно от най-сигурните и тихи кътчета на крайморието ни е мизансцен, достоен за репортажите на CNN от Сирия, Либия или Судан.

Класически мутри - арогантни, безпардонни, ненаказуеми превзеха къмпинга и наложиха своите закони - антипод на законите на страна-членка на ЕС.

Те превзеха приходите, игнорираха разходите и данъците. Демонстрираха и приложиха рекет, тормоз и пълно незачитане на всички закони, правила и разписания, регулиращи туристическия бранш.

Наложиха на територията на „Каваците” методи и ежедневие, достойни за филм на ужасите и на хитлеристките концлагери.

Сълзотворен газ, кофи с фекалии, ритници, заплахи за живота се сипят ден след ден над персонала, който не издържа и напусна работните си места и дългогодишните си приятели - туристите.

Мизансценът можеше да се квалифицира като прецедент, ако не беше кастрираното отношение на всички институции, без изключение, които позволяват това да се случва вече 70 дни. Жалбите до всички тях са вече стотици…..

И какво от това??? Публичната демонстрация е факт и тя е:

Тотално незачитане на частната собственост.

Тотално незачитане на достойнството на личността.

Тотално незачитане на законите, наредбите, лицензите.

Тотална подчиненост на институциите от НЯКОЙ….

Кой е той, г-н Вицепремиер?

Ако сте готов да продължите Вашето месианско дело, елате на „Каваците”. Вижте и преценете сам.

Сам, Вие, защото за три месеца всички ние - инвеститори, мениджъри, персонал изгубихме всякакво доверие в евробългарските институции.

Може би Вие останахте единствената надежда на унижените, битите, невярващите вече в нищо и никого служители на каузата „Каваци” и българския антимутренски туризъм…

Николай Банев,

т.нар. „мажоритарен акционер” на „Каваците” по нищо незначещи за институциите документи

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • mediator37
  Отговор
  1 16:29  30.08.17
  Не ми стана казусът ясен юридически. Очевидно собственикът на земята е друг, не е Банев. Иначе няма как да се появи "нов" наемател. Собственикът има право да отдава земята под наем. Бих симпатизирал на Банев, но двете бариери и 6-те лева, които иска на Русалка пред плажовете ме карат да замълча. Искам да ходя на плаж безплатно и с мой чадър. Банев , самият той пледира за закон, а от десетилетие нарушава закона. Ето затова не бих се разчувствал. Всъщност изпълнява се правилото: Не прави на другите това, което не искаш на тебе да правят. Понеже Баневи от години не пускат хората свободно на плаж, сега им се стовари с пълна сила- в един миг им отнеха целия къмпинг, който е на плажа. Да видят хубаво ли е, когато някой със сила ти нарушава правата. И не съм конюнктурен, защото не съм спирал да лая срещу Баневата Русалка и 6-те лева, които ми искат за южния плаж и бариерата с копои. Не говоря за другите 5 лева за паркинг, за да влезеш поначало в комплекса- те са различни и в плюс.
 • YAMAHA
  Отговор
  2 16:32  30.08.17
  Ох горкиа м.....л що не каже колко пари дължи на Митко каратиста
 • ГРАЖДАНИН
  Отговор
  3 22:48  30.08.17
  Това в България ли е? Или в Сомалия? Е както и да е, но всяка институция която не е взело отношение по тези казуси , прво да бъдат освободени( увилнени) и да бъдат подведени под съдебна отговорност . Такива работи не може да се случват в европа, но за България незнам.

Напиши коментар:


Публикувай