1 148 1

100 000 лв. плати бивш шеф на ВиК за конфликт на интереси

Мартин Христов

Бизнесменът Милчо Караджов - бивш шеф на общинската ВиК в Кресна, е платил близо 100 000 лева за конфликт на интереси.

Това съобщиха от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). В него се уточнява, че НАП-Благоевград е събрала принудително от Караджов сумата от 97 254.16 лева. На толкова възлизат санкциите по влязло в сила наказателно постановление, наложено му от председателя на комисията.

Конфликтът на интереси при Караджов е установен заради сключени от него договори с фирми на съпругата му и на дъщеря му в периода 2009-2011 г., когато е бил управител на ВиК.

Наказателното постановление е било потвърдено окончателно и от Върховния административен съд.

"С постановлението са наложени пет глоби от по 5000 лв., както и е отнета в полза на държавата сумата от 54 848.23 лв., представляваща получена от свързаните лица материална облага от установения конфликт на интереси", посочват от комисията и поясняват, че сумата по наказателното постановление е събрана заедно с дължимите лихви.

Преди 6 години Милчо Караджов беше кандидат за кмет на Кресна от "Атака". Сигналът за конфликт на интереси беше подаден тогава от негов опонент. Проверката на комисията показа, че Караджов до 11 февруари 2009 г. той е бил управител и съдружник в "Перунстрой-2006" ООД. Другият съдружник е съпругата му Виолета Караджова. След това продал дела си на дъщеря си Димитрина Караджова-Маркова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 09:17  31.08.17
    Като решат, могат да съберат откраднатото ! Зависи обаче от кого !!!

Напиши коментар:


Публикувай