1 175 4

Започват да строят нови 13 км от "Струма"

Светослава Ингилизова

Началото на изграждането на участъка от автомагистрала "Струма" между Благоевград и Крупник ще бъде официално поставено днес, съобщи БНТ2.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството издаде разрешение за строеж за първите шест километра от отсечката, която е с обща дължина 12.6 километра.

Символичната първа копка на обекта ще бъде направена в района на Благоевград, където завършва лот 2 от автомагистралата.

През следващата седмица ще бъде подновена поръчката и за тунел "Железница", който попада в участъка на лот 3 от автомагистрала "Струма". Стойността на договора е 186 милиона лева. Поръчката беше спряна от служебното правителство на Огнян Герджиков, след като се установи изнасяне на документи на участник в търга от външен оценител в процедурата.

Срокът за изграждане на тунел "Железница", който е най-трудният участък от магистрала "Струма", трябва да бъде намален с поне 400 дни. Това се налага, за да не се загуби европейското финансиране на проекта.

Надеждите са през 2019 година да започне реалното изграждане на тунела и магистралата при Кресненското дефиле. През май министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че общата цел е изграждането на автомагистрала "Струма" да приключи до декември 2023 година. Ако това стане факт, България няма да връща средства, отпуснати по европейски програми.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Жожо
  Отговор
  1 08:48  31.08.17
  Докато направим и втората магистралка 2023г вече ще има летящи коли... Жалка държавка сме...

  Коментиран от #2

 • Пеньо
  Отговор
  2 13:36  31.08.17

  До коментар #1 от "Жожо":

  За 45 години комунизъм бяха направени 2 магистрали: София-Пловдив и София-Правец , ЕТО ТОВА Е ЖАЛКО!

  Коментиран от #4

 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  3 13:36  31.08.17
  Аре на краденето...
 • гостенче
  Отговор
  4 17:10  31.08.17

  До коментар #2 от "Пеньо":

  Ми човека до там си е имал работа..... Хахахха.... ти къде толко искаш да ходиш ??????

Напиши коментар:


Публикувай