2 851 0

Тракторист е с откъсната ръка и опасност за живота след инцидент

Мартин Христов

Жесток инцидент е станал вчера в Монтанско, информира BulNews.bg. Трактор е паднал в дере, при което е пострадал сериозно мъжът, който го управлявал. Той е бил с откъсната ръка и множество травми, лекарите се борят за живота му.

Трагедията е станала към 9 часа вчера на горски път в местността "Берберска чука" в землището на село Бързия. Мястото е част от дърводобивния отдел на учебното опитно горско стопанство "Петрохан". Там работел 50-годишен жител на селото със специална техника за теглене на трупи - трактор "LKT81 Т".

При маневра на заден ход водачът загубил контрол над машината, пропаднал в дере и се преобърнал няколко пъти. При падането работникът изпаднал от кабината на трактора и е намерен на около 200 метра от горския път.

Колегите му, които го намерили, останали шокирани от гледката. Ръката му била откъсната в раменната става. Той имал още множество травми и бил целият в кръв. Екип на Спешна помощ-Берковица се отзовал незабавно и оказал първа помощ на пострадалия.

Той е транспортиран по спешност в болницата в Монтана и е настанен в интензивното отделение.

За да го спасят медиците ампутирали дясната му ръка, но животът му все още не е вън от опасност. Единият му крак също е счупен, има и гръдни травми. За случая са уведомени служители на Инспекция по труда в Монтана.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Монтана / България


Напиши коментар:


Публикувай