715 3

Московски: Със забавянето на АМ "Струма" застрашаваме ежедневно човешки животи

"За да бъде изцяло завършена АМ "Струма" трябва да си дадем сметка, че тя е обект от национално значение и, че човешкият живот е по-ценен от живота, на което и да е защитено растение или животно"

Маргарита Илиева

"За да бъде изцяло завършена АМ "Струма" трябва да си дадем сметка, че тя е обект от национално значение и, че човешкият живот е по-ценен от живота, на което и да е защитено растение или животно".

Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на първата копка на лот 3.1 от магистралата към Гърция, предава пресцентърът на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

"Обектът, чието строителство започна днес, е поредният пример за синхронизация и екипна работа на МТИТС, МРРБ и АПИ", отбеляза още министърът.

Министър Московски апелира всички да бъдат мъдри и отговорни при предстоящите обществени обсъждания на ОВОС за оставащите участъци от проекта.

"Изграденото до момента по АМ "Струма" нямаше изобщо да го има без последователната политика, която провеждаме и в трите кабинета на министър - председателя Бойко Борисов. Всички виждате колко бързо, лесно и удобно стана пътуването на гражданите между Гърция и България. Наше задължение като европейска държава е да не позволим забавянето на изпълнението на оставащия участък от аутобана, защото това е една от основните принципи на Европейския съюз - свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги", категоричен бе Московски.

Той подчерта готовността на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да продължи да полага максимални усилия магистралата до Кулата да стане факт.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ник
  Отговор
  1 22:01  31.08.17
  А с построяването и оставяш хиляди хора от Варна и Бургас безработни и съсипа цял отрасъл - Морският. - Прост, Софийски Ц-н !
 • Име като гост
  Отговор
  2 23:03  31.08.17
  Точно, по морето няма нормален път, цяло лято се гърчат хората, а те правят магистрали за да можем по-бързо и лесно да избягаме от България, браво! Магистрала Черно море колко време се строи? От 70-те години на миналия век! Направиха 5-6км на влизане във Варна и това беше. Там колко народ се изби не е истина! Вече и не си дават зор да ремонтират пътя, лепват знак "неравности на платното за движение", няколко кръпки и готово- после го пишат капитален ремонт и парите се разделят. По зимните курорти на проходите, в сложните за асфалтиране участъци са по-хубави пътищата от колкото в Несебър, Слънчев бряг, Поморие, Созопол заедно взети. Ако столицата беше на морето отдавна да са направили и околовръстни пътища и магистрали и прочее. Питайте който и да е турист, какво му идва първо на ум като го питаш какви български курорти знае. Ще каже първо морските, е що тогава трябва да плащам винетки и данък за колите, а да правят пътя в Монтана или Каспичан примерно??? Айде сега ми лепвайте минусите, то и без това нищо няма да се промени докато сме заети да се плюем един друг.
 • СГАН
  Отговор
  3 09:05  01.09.17
  ТОа МУРГАВИЯ КЪК СМЕЙ ДА ПОСТАВЯ ЕДИН ЖИВОТ НАД ДРУГИЯ ТА ДОРИ И НА ЖИВОТНО.ТИПИЧНО КРАВАРСКИ МАНТАЛИТЕТ НАГЪЛ ДОЛЕН ПРОСТАШКИ.КОЙТО МНОГО БЪРЗА ИМА САМОЛЕТИ.

Напиши коментар:


Публикувай