Last news in Fakti

1 Септември, 2017 11:35 965 9

Пловдивски полицаи излизат на протест

  • пловдив-
  • полицаи-
  • излизат-
  • протест

Пловдивските дружества на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) планират провеждането на регионален протест на 01.09.2017 година, от 18:00 часа, пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив

Пловдивските дружества на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) планират провеждането на регионален протест на 01.09.2017 година, от 18:00 часа, пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив, предава "Пловдив 24".

Проявата е част от веригата регионални протести в знак на несъгласие с някои аспекти на управлението на Министерството на вътрешните работи и в подкрепа на исканията, издигнати на националния протест, провел се на 05.07.2017 година, които все още не са изпълнени - спешна работа по създаване на нов Закон за МВР с участието на представители на синдикалните организации и актуализация на възнагражденията на служителите в МВР с поне 15 %.

Недоволството на служителите е продиктувано от затруднения диалог с политическото и професионално ръководство на министерството, както и от редицата прокарани законодателни промени "на парче", довели до още по-сериозно задълбочаване на проблемите с подбора и обучението на кадрите и осигуряването на прилична материална база за изпълнение на задълженията на служителите.

Решенията на належащите проблеми се отлагат, за сметка на отправяните от ръководството на ведомството и представителите на изпълнителната власт щедри обещания.

Ето защо полицаите, пожарникарите, спасителите и служителите от администрацията ще проведем и кратко шествие по улиците "Райко Даскалов" и "Княз Александър I" - за да заявим, че ефективно работеща и добре подготвена правоохранителна система не се създава в едно "Министерство на обещанията", а само със съвместна работа на ръководството и служителите, заявяват полицаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАДИРОВ

    7 14 Отговор
    БРАВО САМО ТАКА И ТЕ СА ХОРА И ЗЛОБАРИТЕ ДА НЕ КОМЕНТИРАТ НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Гост

    10 3 Отговор
    Тия пък, само гледай снимката все едно разбойници от някой филм са пуснали. Да напускат ще се намерят нови и без това като ги гледам кви тулуп гангстери са...! То заради тях в Пловдив мрът по улиците като мухи, никакъв контрол. Ама "искаме повече пари ,не искаме да работим" ми то за толко работа толко пари. Нищо не правите хрантутници. И наглост ще протестират. Пловдив е нон стоп по всички новини заради смърт.
  • 3 недоволен

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "КАДИРОВ":

    Нищо не става от тях,а искат!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гоуст

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Плевню путката":

    Хахахха, викаш няма желаещи, но пък за сметка на това сегашните си вършат добре работата?То за това имаме най-много полицаи на глава от населението, а престъпленията са ни най-високи спрямо всички страни.

    Ама странна работа наистина!
  • 6 Ай сиктир бе

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "КАДИРОВ":

    Пари ли искат? Що малко им плащат за боя който им хвърлят мангалите!!! Работата е ясна.... назначават тъпани (да носят на бой), за да имат забавление верните избиратели на герб. Тези ако бяха полицаи в истинският смисъл щяха да протестират, че ги ползват за тъпани и нищо не могат да направят освен да врътнат един кючек на верните избиратели.
  • 7 Ulavia

    8 1 Отговор
    Ако някой от тях напусне, какво друго може да работи? НИЩО или пазач сотаджия! Е като нищо не става от тех да си седат и малчат на на.раното дупе. Както каза колегата по долу ХРАНТУТНИЦИ.... Па и претенции :))) Върху кво? Постоянни критики за вихреща се корупция ,непрофесионализъм и бездействие плодовете на които са в крими хрониките! Па камо ли ПЛОВДИВ!!! Та всеки би се запитал няма ли нужда от една чистка в ниското? Как да ги уволним, те имат деца! Ми ние нямаме ли?
  • 8 Кака Гинка

    10 0 Отговор
    Огромната бюрокрация в МВР е за сметка на редовите полицаи и ако я съкратят поне наполовина - ще има и пари и интерес там да постъпват читави,а не такива,дето не стават за нищо.Само че хубавите служби са за "на'ште 'ора" и нито един ненужен чиновник няма да бъде съкратен.Тези протести само дразнят хората и затвъждават нулевото доверие към "родната полиция"...
  • 9 КАДИРОВ

    2 1 Отговор
    ИМА МНОГО ОТ РЕДОВИЯ СЪСТАВ КОИТО СА ПО КАЦИЛАРИТЕ ТЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗАТ НА ПЪТЯ ДА РАБОТЯТ И НЕ ХУЛЕТЕ ВСИЧКИ ПОЛИЦАЙ ЧЕ НЕ РАБОТЯТ ИМА И СЪВЕСТНИ НИМА ВИЕ КЪДЕТО РАБОТИТЕ ВСИЧКИ СА ОК ИМА И МЪРЩИ КОИТО ПЕТНЯТ ИМЕТО И ЧЕСТА НА ПАГОНА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове