660 9

Пловдивски полицаи излизат на протест

Пловдивските дружества на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) планират провеждането на регионален протест на 01.09.2017 година, от 18:00 часа, пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив

Маргарита Илиева

Пловдивските дружества на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) планират провеждането на регионален протест на 01.09.2017 година, от 18:00 часа, пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив, предава "Пловдив 24".

Проявата е част от веригата регионални протести в знак на несъгласие с някои аспекти на управлението на Министерството на вътрешните работи и в подкрепа на исканията, издигнати на националния протест, провел се на 05.07.2017 година, които все още не са изпълнени - спешна работа по създаване на нов Закон за МВР с участието на представители на синдикалните организации и актуализация на възнагражденията на служителите в МВР с поне 15 %.

Недоволството на служителите е продиктувано от затруднения диалог с политическото и професионално ръководство на министерството, както и от редицата прокарани законодателни промени "на парче", довели до още по-сериозно задълбочаване на проблемите с подбора и обучението на кадрите и осигуряването на прилична материална база за изпълнение на задълженията на служителите.

Решенията на належащите проблеми се отлагат, за сметка на отправяните от ръководството на ведомството и представителите на изпълнителната власт щедри обещания.

Ето защо полицаите, пожарникарите, спасителите и служителите от администрацията ще проведем и кратко шествие по улиците "Райко Даскалов" и "Княз Александър I" - за да заявим, че ефективно работеща и добре подготвена правоохранителна система не се създава в едно "Министерство на обещанията", а само със съвместна работа на ръководството и служителите, заявяват полицаи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КАДИРОВ
  Отговор
  1 11:38  01.09.17
  БРАВО САМО ТАКА И ТЕ СА ХОРА И ЗЛОБАРИТЕ ДА НЕ КОМЕНТИРАТ НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА

  Коментиран от #3, #6

 • Гост
  Отговор
  2 12:15  01.09.17
  Тия пък, само гледай снимката все едно разбойници от някой филм са пуснали. Да напускат ще се намерят нови и без това като ги гледам кви тулуп гангстери са...! То заради тях в Пловдив мрът по улиците като мухи, никакъв контрол. Ама "искаме повече пари ,не искаме да работим" ми то за толко работа толко пари. Нищо не правите хрантутници. И наглост ще протестират. Пловдив е нон стоп по всички новини заради смърт.
 • недоволен
  Отговор
  3 12:15  01.09.17

  До коментар #1 от "КАДИРОВ":

  Нищо не става от тях,а искат!
 • 4 12:56  01.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Гоуст
  Отговор
  5 13:05  01.09.17

  До коментар #4 от "Плевню путката":

  Хахахха, викаш няма желаещи, но пък за сметка на това сегашните си вършат добре работата?То за това имаме най-много полицаи на глава от населението, а престъпленията са ни най-високи спрямо всички страни. Ама странна работа наистина!
 • Ай сиктир бе
  Отговор
  6 13:24  01.09.17

  До коментар #1 от "КАДИРОВ":

  Пари ли искат? Що малко им плащат за боя който им хвърлят мангалите!!! Работата е ясна.... назначават тъпани (да носят на бой), за да имат забавление верните избиратели на герб. Тези ако бяха полицаи в истинският смисъл щяха да протестират, че ги ползват за тъпани и нищо не могат да направят освен да врътнат един кючек на верните избиратели.
 • Ulavia
  Отговор
  7 15:01  01.09.17
  Ако някой от тях напусне, какво друго може да работи? НИЩО или пазач сотаджия! Е като нищо не става от тех да си седат и малчат на на.раното дупе. Както каза колегата по долу ХРАНТУТНИЦИ.... Па и претенции :))) Върху кво? Постоянни критики за вихреща се корупция ,непрофесионализъм и бездействие плодовете на които са в крими хрониките! Па камо ли ПЛОВДИВ!!! Та всеки би се запитал няма ли нужда от една чистка в ниското? Как да ги уволним, те имат деца! Ми ние нямаме ли?
 • Кака Гинка
  Отговор
  8 16:37  01.09.17
  Огромната бюрокрация в МВР е за сметка на редовите полицаи и ако я съкратят поне наполовина - ще има и пари и интерес там да постъпват читави,а не такива,дето не стават за нищо.Само че хубавите служби са за "на'ште 'ора" и нито един ненужен чиновник няма да бъде съкратен.Тези протести само дразнят хората и затвъждават нулевото доверие към "родната полиция"...
 • КАДИРОВ
  Отговор
  9 20:58  01.09.17
  ИМА МНОГО ОТ РЕДОВИЯ СЪСТАВ КОИТО СА ПО КАЦИЛАРИТЕ ТЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗАТ НА ПЪТЯ ДА РАБОТЯТ И НЕ ХУЛЕТЕ ВСИЧКИ ПОЛИЦАЙ ЧЕ НЕ РАБОТЯТ ИМА И СЪВЕСТНИ НИМА ВИЕ КЪДЕТО РАБОТИТЕ ВСИЧКИ СА ОК ИМА И МЪРЩИ КОИТО ПЕТНЯТ ИМЕТО И ЧЕСТА НА ПАГОНА

Напиши коментар:


Публикувай