546 1

Константин Каменаров пое управлението на БНТ

Няма незаменими хора, но има неповторими такива, заяви новият шеф на БНТ

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Денис Джамбазов

Генералният директор на БНТ от 2010 до 2017 година Вяра Анкова посрещна в телевизията Константин Каменаров, който пое управлението на обществената телевизия. Двамата споделиха, че най-голямата ценност на БНТ е екипът.

„Щастлива съм, че в кабинета на генералния директор влиза познат за телевизията човек. Той е преживял нашите проблеми, нашите радости и съм сигурна в успеха на неговия екип. В БНТ има нещо, което липсва в другите телевизии – възможността най-различни поколения да работят заедно. Това богатство се изразява в съчетанието на опита с любопитството и енергията на младите колеги. А най-ценното е, че и на двама ни сърцата са тук, в тази телевизия“, заяви Вяра Анкова.

В първия ден от своето управление 24-ят генерален директор на БНТ Константин Каменаров заяви, че поема ръководството на медията от Вяра Анкова, с която го свързва не само професията, но и дългогодишно приятелство.

„Работа има много и всички ще я свършим, за това ще помоля за спокойствие. В този кабинет са били много достойни хора и никога не сме забравяли, че нищо не започва и не свършва с нас. Трябва много да внимаваме за наследството, което оставяме. Няма незаменими хора, но има неповторими такива и много бих се радвал, ако двамата с теб бъдем сред тях“, допълни Константин Каменаров.

Константин Каменаров е роден на 31 юли 1964 година. Завършил е „Медицина“ в Медицински университет - София, но професионалната му биография стартира в Българската национална телевизия, където през 1992 година започва работа като репортер в „По света и у нас“. Следващите 7 години посвещава на обществената телевизия, където е водещ и редактор на централните информационни емисии, редактор и водещ на публицистичното предаване „Панорама“ и ръководител на новинарския екип на Ефир 2.

През 1999 година е назначен за говорител на правителството на Иван Костов, последвано от ръководни позиции в сферата на връзките с обществеността в телекомуникационната компания Мтел. От 2011 до 2013 година е оперативен директор на БНТ.

На 23 август, с решение на Съвета за електронни медии, Константин Каменаров бе избран за генерален директор на обществената телевизия. Владее английски и руски език. Женен е, с 4 деца.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • директора на Бахурния завод
    Отговор
    1 14:32  03.09.17
    Сега кака РАДИНА не знам кво ще му прави под бюрото, а не само в асансьора.

Напиши коментар:


Публикувай