2 Септември, 2017 16:56 6 993 33

Разширяват "Тракия"?

  • магистрала-
  • тракия-
  • хемус-
  • разширение

Премиерът си пожела да е жив да види завършена магистрала "Хемус"

Разширяват "Тракия"? - 1
Снимка: БТА

Разширяване на магистрала "Тракия" с допълнителна лента от София до Пловдив обмисля премиерът Бойко Борисов.

"Мисля си как, заработи ли ТОЛ системата, магистрала „Тракия“ до Пловдив да я направим в 6 ленти, с още една допълнителна лента" заяви той във Варна, където участва в десетото издание на Летния университет на младежкия ГЕРБ.

„Като тръгнеш от София за Пловдив все едно караш по „Цариградско шосе“, няма нищо общо с магистрала, пълна е. По 45-50 хил. коли на денонощие пълнят „Тракия“, от 15 хил., които са били“, посочи той.

„Говорят ни не се ядял асфалт, но 50 хил. коли и камиони като минат днес, това нали е потребление и обороти", попита Борисов.

Премиерът посочи, че ГЕРБ е единствената досега политическа сила, която се е заела да подобри състоянието на пътищата и мостовете в страната. „Всяко правителство да е правило мост, да е правило магистрала или ж.п. отсечка. На нас ни се струпа всичко накуп. Да правим „Струма“, „Марица“, „Тракия“, „Люлин“ и „Хемус““. Нали тогава сме били цъфнали и вързали. Магистрала до Правец, ето това са правили, все едно аз да си бях направил магистрала от София до Банкя и да кажа стига толкова“, коментира Бойко Борисов.

По думите му "приоритет на приоритетите" е магистрала „Хемус“. "Искам да съм жив да я видя. Ще видите и вие каква ще бъде разликата в България с „Хемус““, заяви той и уточни, че всеки ден следи докъде са стигнали изпълнителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    52 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В обществото има отвращение и погнуса от повечето партии, не заради политическите им позиции, а заради конкретни "лица", които са техни членове.

    Това са хора, които са заграбили, унистожили и разхищили обществени блага и се възползвали впоследствие от това, като монополи на пазара, а понякога и в комбинация и като "гълтачи" на обществени поръчки, което е вид национално предателство.

    А това което не са могли да узурпират и "управляват" от държавните активи - предприятия, природни ресурси, земя, разпродадоха чрез "приватизацията" на чужди монополи, за жълти стотинки, което също е вид национално предателство.

    Е какво тогава ще говорим повече?!
  • 2 Бесен Язовец

    45 67 Отговор
    Бойко е пичага с него се движим само напред, а Курнелия да мълчи.

    Коментиран от #4, #13

  • 3 Бесен Язовец

    58 16 Отговор
    Нова далавера като за последно ще отвори нови банкови сметки на Кайманите и Доминикана
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен Язовец

    54 20 Отговор
    Бойко е пичага, изтегли си като пич 30 милиарда и ги раздаде на негови фирмички и после до Симитли да разпусне.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен Язовец

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Мнение":

    Хаха ти направо изби рибата хаха
  • 8 Бесен Язовец

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Мнение":

    Добър опит кире- кроко
  • 9 Гйон сурат !

    14 12 Отговор
    Ти го плюеш, а той го приема като пролетна роса.
  • 10 Червената Шапчица

    14 5 Отговор
    Соросите маниполират вече искат да си плюят на спокойствие и Аз съм Бесен Язовец
  • 11 1111

    32 13 Отговор
    Освен магистрали ,за нищо друго не мисли ,другарят. министър прецедател,,, сигорно от магистрали се усвояват добри пари,,,,
  • 12 Кичка

    32 4 Отговор
    Те да вземат най напред да си оправят дупките около Стара Загора,че се изпотрепаха хората!Толкова пари набихме в този друм,че и внуците ни ще ги плащат а тези мърлячи успяха да ги откраднат и направиха една хималайска пътечка която се разпадна на първата година от своето съществуване а в затвора няма никой!
  • 13 Кичка

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Ало Бесния, пий си редовно хаповете за да не затъпееш окончателно!

    Коментиран от #15, #33

  • 14 Варна

    30 7 Отговор
    Да говориш във Варна за поксочените пътища е меко казано нагло!
    Магистрала Люлин е околовръстно шосе на София, което плати Държавата
    Това, което нарича Струма и Марица пък бъркат яко в джоба на Варна и Бургас защото контейнерите вече не минават през нашите пристанища. - Трябва да си много тъп да се хвалиш, че си затрил цял отрасъл и хиляди безработни... - Наистина трябва да си много прост!
    Да говориш за Тракия, че ще я разширяваш при условие, че няма добра връзка между Варна, Бургас, Русе, Търново и Пловдив е меко казано наглост. Къде е правил събиране във Варна, че да го сурвакаме всичките Варненци. Това като идва насам се крие за да не яде бой някъде
  • 15 Бесен Язовец

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Кичка":

    Ше го взимаш да знаеш
  • 16 КОРТИК

    16 2 Отговор
    А Маказа - Русе, Видин - Кулата, Варна - Бургас кога?

    Коментиран от #18

  • 17 Цялата Мара втасала

    18 0 Отговор
    Колите карат по магистралата, т.к. нямат никаква алтернатива. Другите пътища и 3 третокласни не стават. Така че проблемът, че ако тръгнеш за Варна пътищата са калпави, Подбалканският също и човек няма избор. Хайе оправете пътищата. Нали затова вдигнахте цената на винетките
  • 18 Варна

    27 2 Отговор

    До коментар #16 от "КОРТИК":

    При 27 млрд. нетен дълг. постоянна емиграция от 50 хил. души на година, отрицателно търговско салдо,затрити предприятия и даване на пожизнени концесии ... При спиране на парите от ЕС през 2020 година и постоянно растяща държавна администрация, която иска непрестанно пари и при толкова кражби ....
    - Отговорът на въпросът ти е: - НИКОГА!
    Такава омраза към някого, както към Винету не съм изпитвал никога!
  • 19 guest

    15 0 Отговор
    Всичко това е много хубаво-А някой задал ли си е въпроса защо се пълзи?Докога качеството на магистралата ще е по лошо от трето класен път? Докога ще се строят пътища по който ако караш с 130 км/час има опастност да се отлепиш от пътя като скиорите при бабунките? Докога?
  • 20 гнида

    7 0 Отговор
    "Разни хора разни идеали " ....Някои искат "Солунската митница" както е писал Алеко , други искат магистрали да правят .....
  • 21 Гост

    12 1 Отговор
    ПОВЕЧЕ ДА КРАДЕТЕ И ДА СЕ ТРЕПАТ ПО НЕЯ!!!А ДА НЕ ГОВОРИМ,ЧЕ КАКВО УЖАСНО СЪСТОЯНИЕ Е В МОМЕНТА!!!!
  • 22 Пазарен Либерализатор

    13 1 Отговор
    АМ Струма е като баклава...
  • 23 Един

    16 2 Отговор
    мдам... само за магистрали ще мнисли я!
    ТОЛ се очаква да докарва по около милиард на година... а негова фирма да прибира парите срщу 20 или даже 25% комисион...
    не още една още 10 магистрали да има на него са му само приходи!
  • 24 Анонимен

    19 2 Отговор
    С две думи хората живеещи в Северна България да го духат
  • 25 onq s konq

    12 20 Отговор
    ТНия тука дето не харесват Борисов да кажат ЗАЩО ТРЪГВАТ С ПЛЮЕНЕ НАПРЕД,А НЕ С ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕМИЕР?Предложетен някой по-добър бе,предложете СЕБЕСИ без да се притеснявате!А е лесно-"Аз,едикой си от едикъде си с образоване едикакво си на толкова години искам да управлявам България и съм сигурен че ще съм по-добър от ББ".Ама не го правите...НИКОГА.Е като нямате предложения,ОТНЕМАМ ВИ ДУМАТА:)

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 jambazina

    9 3 Отговор
    Еми по Тракия пътуват, и за Варна се минава от там и после през прохода и на Шумен. Защото Хемус е пълна скръб, за другите трасета да не говорим. А някой ден като станат магистралите, строени с пари от данъци и субсидии (т.е. пак от данъци), тогава всичко ще отиде на концесия и ще плащаме по 10 лв. на 100 км. тол.
  • 28 onq s konq

    5 6 Отговор

    До коментар #26 от "Да го тура на Катъра":

    След като си тръгнал да правиш откровени сексуални намеци към същия пол,що не кажеш и от кой затвор пишеш?

    Коментиран от #31

  • 29 Руски тролак

    6 3 Отговор
    Чета коментар 10 , в едно изречение от 7 думи има 6 грешки и в същото време е без никакъв смисъл.Това обаче не пречи да има позитивни оценки ... както казва този с магистралите :много лош матриал.
  • 30 пътник

    9 1 Отговор
    Хало,по добре да се построи подбалканския път до казанлък!!! двулентов и до стара загора има само 5 километра зо дострояване!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 onq s konq

    1 4 Отговор

    До коментар #31 от "Да го тура на Катъра":

    О.К.Аз ще ти кажа че много уважавам мнението ти,а ти ще си знаеш че се шегувам
  • 33 крокозъбица

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кичка":

    този не е бесния, а кирето от детската градина дето краде никовете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове