3 445 22

Борисов: Доган не е получавал хонорар за Цанков камък

Ние не сме атакували никой. Казахме, че съоръжението е счупено

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

"Дори там, където вкараха и ДПС, и... парите които са за Ахмед Доган са отшили... Аз се обадих лично на Вълканов (бивш вицепрезидент на "Мултигруп") да го питам по тоя проект ли са му дали хонорар и той каза, че не е по този проект. Ние не сме атакували никой. Казахме, че съоръжението е счупено." Това каза премиерът Бойко Борисов на десетата лятна академия на младежката организация на ГЕРБ във Варна по повод възмущението на Корнелия Нинова, че името й е замесено в проекта "Цанков камък", съобщава "24 часа".

С БСП няма да влизате в спор за антикорупционния закон, каза още Бойко Борисов. Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е опозиция. Когато всички инструменти за управление са в нея. БСП, когато имаха на два пъти, поне откакто аз съм в политиката, възможност да приемат и приложат тези закони, приеха само един закон, който по своята същност е закон, защитаващ корупцията през 2008 г. Задължавам всички от МГЕРБ и ПГ на ГЕРБ да прочетат и научат този закон, защото той показва истинската същност на БСП. След управлението на Тройната коалиция, те приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата по време на тяхното управление, заяви Борисов.

Когато спорите за такъв закон, казвате: „Много ви обичаме, много сте хубави, много сте умни, по- добри сте от нас, но когато ви се даде властта, вие приемате такъв закон“. Сега нашия - лош. Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат „Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!“ Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже „Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон“ с радост ще я изслушам, каза още премиерът.

Дали сме били пари за смесените райони. За радост или за беда, огромната част от кметовете са от ГЕРБ, другите са от ДПС и тук-таме има някой от БСП, коментира Борисов обвиненията на БСП, че правителството отпуска пари общини с кметове от ГЕРБ и ДПС. Той заяви, че тези пари целево са давани за улици, по които не може да се мине, за детски градини, за канализация, за чешми и водоснабдяване, за обредни домове, за спортни площадки, за саниране на училища.

Те са по искане на кметове, по искане на партии. Ние сме минали, разгледали – неотложно е трябвало да бъдат направени и сме ги направили. Говореха за дълга, какъв дълг сме взели – ей го, той си стои във фискалния резерв. Просто парите са евтини и е хубаво държавата да има мазнинка, да има буфер, да има сигурност. Не се знае утре какво ще стане, но парите седят във фискалния резерв и всеки ги вижда. Премиерът добави, че с усилията, които правителството полага за стабилност и по отношение на данъчната политика безработицата в страната пада. 11 000 души работят по това да вкараме всички в училището. Въпросът е че десетки хиляди деца не са ходили на училище. Ако обществото не ни подкрепи, няма да успеем. Началото особено ще бъде много трудно. Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата възможна военна техника, попита Борисов. Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия възможен хеликоптер, най-скъпия възможен самолет и най-скъпия изтребител? Ние, когато провеждаме търгове и обществени поръчки за дружества и организации – едни купуват „Шкода“, други - „Дачия“, трети купуват „Фолксваген“. Не се хвърлят всички на „Мерцедес“ и „Пасат“. Има и друг тип самолети, друг тип бронетранспортьори, които струват много по-малко пари.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 08:13  03.09.17
  Бойко превключи на задна скорост..някой му дръпна ушенцето

  Коментиран от #2

 • Народа
  Отговор
  2 09:09  03.09.17

  До коментар #1 от "Хасан":

  Той просто не знае колко уши има на главата си... А в тая връзка се сещам за едни думи на дуган "бонуса не е хонорар". Интересно Борисов В качеството си на какъв говори от името на друг човек
 • Българин
  Отговор
  3 09:31  03.09.17
  Бат Бойко гледай твоя приятел Ердоган купува C400. Хем върши работа хем не е най скъпото.Бяха ти правили и оферта за Миг 35 по 30 милиона долара парчето.Ти каза че имало 1 милиард излишък в бюджета значи 10 самолета въобще няма да е проблем да купим. Давай купувай че няма време.Ислямистите набират скорост,граничим с нестабилна държава която е врата на исляма и тероризма от Азия.Няма време действате защото магистралите които строите друг ще ги ползва ако нямаме армия.
 • ха ха
  Отговор
  4 09:37  03.09.17
  Абсолютна турска подлога.

 • ТнТ
  Отговор
  5 09:43  03.09.17
  Е, за което е прав е прав, не мога да му го отрека. 2008 година още ги помня тройката как си гласува закона за да не могат да ги съдят следващите, пък и обясняваха как няма да има свиване на икономиката на България, кризата няма да ни удари братя и сестри, дайте да дигнем пенсиите въпреки че нямаме пари за това. Ако някой се интересува просто да си отвори страницата на КФН например и да види спада на акциите коя година беше, да не говорим, че повечето фирми до преди година две наваксваха този спад който уж щеше да ни подмине...
 • суджукландия
  Отговор
  6 10:20  03.09.17
  Хаха сега и на адвокат на Доган взе да се прави звъннал бил на един той му казал, ана дали му е казал истината...ей стига ни взимахте за балъци, това че сме кротки и търпеливи и ви търпим безкрайно не значи, че сме балъци ! Ай кажи Боко сега, като си адвокат на Доган за каво отогава е бил този хидро хонорар на хидрогения ??? Едва ли има някой, който да не знае, кой ви е бащицата и на теб и на Делянчо и на Сотирчо, кой ви създаде и власт и пари ви даде ?
 • Борис
  Отговор
  7 10:29  03.09.17
  Абе не е ли ги срам бе? Преди година-две България гръмна българия че доган взел хонорар за цанков камък ,а сега не било вярно.Е как да им вярваш на тия лъжци?
 • Бесен Язовец
  Отговор
  8 11:01  03.09.17
  Бойко е пичага, аз му вярвам !
 • Лупи
  Отговор
  9 11:08  03.09.17
  Е има си хас дясната ръка на Доган да не излезе да го защити официално. А целуна ли го в устата, когато ти издаде заповедта или беше по телефона?
 • оня с коня е мека китка
  Отговор
  10 11:32  03.09.17
  Преди немного време Доган отговаряше на призивите да върне бонусите с репликата: "Хонорарът не е бонус!", сега не бил този хонорар по тази програма, отнякъде другаде е! Нали се изкара хидроинженер и консултант Доган, а НЕК му изплати милион и половина? Сега Бойко се прави на разсеян... И нещо за оня с коня, когато се появи под тази статия - Четох ти писанията, че истинските българи са онези с висока квалификация и хубави доходи. Да предположим, че са половин - един милион души. Онези без хубава работа и доходи не са българи и то всички? Вярно ли? И цялата българска емиграция е само от роми и неквалифициран персонал - сигурен ли си? Затова ли 2010 година имаше висшистки с желание да станат поне чистачки, но да имат работа, а любимият ти вожд Бойко нямаше какво да каже? Тези жени сигурно бяха нискоквалифицирани или трябваше да избират между някаква работа и доходи и дългосрочната безработица? Не те ли е срам? Това, че в твоята чиния нещо има, въобще не означава, че си много способен или качествен. Кой знае кой те е пуснал отнякъде да цоцаш и сега обикновен г.зоблизач като теб се прави на компетентен.
 • Ееееее
  Отговор
  11 12:05  03.09.17
  Бойко ислямизира държавата повече от Доган!
 • Ееееее
  Отговор
  12 12:05  03.09.17
  Бойко ислямизира държавата повече от Доган!
 • Ррррр
  Отговор
  13 12:08  03.09.17
  Бойко вече е коалиция с догановите мекерета на Сидеров
 • ПЕНСИОНЕРА
  Отговор
  14 12:11  03.09.17
  Друг ги е взел ,ама пак на оня ги дал . Е ква е разликата? Абе , законът против корупцията... Европеец да ми го измисли, и ние само да го внедрим. Та тогаз да видим резултатите, че кой вярва на нашите политици?
 • Бесен Язовец
  Отговор
  15 12:22  03.09.17
  Какво като е взел бонус Доаган? Един достен инженр, като него заслужава много повече от това, което има! Браво Бойко, пак ще гласувам за теб, дано доведеш делото до самия край!
 • Гост
  Отговор
  16 14:03  03.09.17
  Винаги Герб! Да ви е яд всички комунисти и турци! Само Герб!
 • Зъбчето
  Отговор
  17 15:18  03.09.17
  Доган е получил БОНУС, а не хонорар - да си имаме уточненията!
 • доко
  Отговор
  18 20:44  03.09.17
  Не управлява Бойко,а неговия аватар...да сте наясно и да знаете кого ще съдите утре

 • Тамара
  Отговор
  19 12:11  04.09.17
  Въпроса е кой колко пари е присвоил в повече Бойко или Доган? Единия защо се отрича от думите си?
 • Тамара
  Отговор
  20 12:19  04.09.17
  Въпроса е кой колко пари е присвоил в повече Бойко или Доган? Единия защо се отрича от думите си?
 • Петя
  Отговор
  21 12:23  04.09.17
  Не спечелиха БСП защото изборите бяха Фалш това всеки знае.Стига правихте народа на идиоти.Възела с Цв.Василев вярвам,че скоро ще се разплете.
 • Патриот
  Отговор
  22 22:27  04.09.17
  След американският посланник сега Реджеп ефенди му дърпа ушите.

Напиши коментар:


Публикувай