Last news in Fakti

3 Септември, 2017 08:11 4 213 22

Борисов: Доган не е получавал хонорар за Цанков камък

  • бойко борисов-
  • ахмед доган-
  • цанков камък-
  • хонорар-
  • герб

Ние не сме атакували никой. Казахме, че съоръжението е счупено

Борисов: Доган не е получавал хонорар за Цанков камък - 1
Снимка: БТА/ AP

"Дори там, където вкараха и ДПС, и... парите които са за Ахмед Доган са отшили... Аз се обадих лично на Вълканов (бивш вицепрезидент на "Мултигруп") да го питам по тоя проект ли са му дали хонорар и той каза, че не е по този проект. Ние не сме атакували никой. Казахме, че съоръжението е счупено." Това каза премиерът Бойко Борисов на десетата лятна академия на младежката организация на ГЕРБ във Варна по повод възмущението на Корнелия Нинова, че името й е замесено в проекта "Цанков камък", съобщава "24 часа".

С БСП няма да влизате в спор за антикорупционния закон, каза още Бойко Борисов. Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е опозиция. Когато всички инструменти за управление са в нея. БСП, когато имаха на два пъти, поне откакто аз съм в политиката, възможност да приемат и приложат тези закони, приеха само един закон, който по своята същност е закон, защитаващ корупцията през 2008 г. Задължавам всички от МГЕРБ и ПГ на ГЕРБ да прочетат и научат този закон, защото той показва истинската същност на БСП. След управлението на Тройната коалиция, те приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата по време на тяхното управление, заяви Борисов.

Когато спорите за такъв закон, казвате: „Много ви обичаме, много сте хубави, много сте умни, по- добри сте от нас, но когато ви се даде властта, вие приемате такъв закон“. Сега нашия - лош. Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат „Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!“ Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже „Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон“ с радост ще я изслушам, каза още премиерът.

Дали сме били пари за смесените райони. За радост или за беда, огромната част от кметовете са от ГЕРБ, другите са от ДПС и тук-таме има някой от БСП, коментира Борисов обвиненията на БСП, че правителството отпуска пари общини с кметове от ГЕРБ и ДПС. Той заяви, че тези пари целево са давани за улици, по които не може да се мине, за детски градини, за канализация, за чешми и водоснабдяване, за обредни домове, за спортни площадки, за саниране на училища.

Те са по искане на кметове, по искане на партии. Ние сме минали, разгледали – неотложно е трябвало да бъдат направени и сме ги направили. Говореха за дълга, какъв дълг сме взели – ей го, той си стои във фискалния резерв. Просто парите са евтини и е хубаво държавата да има мазнинка, да има буфер, да има сигурност. Не се знае утре какво ще стане, но парите седят във фискалния резерв и всеки ги вижда. Премиерът добави, че с усилията, които правителството полага за стабилност и по отношение на данъчната политика безработицата в страната пада. 11 000 души работят по това да вкараме всички в училището. Въпросът е че десетки хиляди деца не са ходили на училище. Ако обществото не ни подкрепи, няма да успеем. Началото особено ще бъде много трудно. Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата възможна военна техника, попита Борисов. Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия възможен хеликоптер, най-скъпия възможен самолет и най-скъпия изтребител? Ние, когато провеждаме търгове и обществени поръчки за дружества и организации – едни купуват „Шкода“, други - „Дачия“, трети купуват „Фолксваген“. Не се хвърлят всички на „Мерцедес“ и „Пасат“. Има и друг тип самолети, друг тип бронетранспортьори, които струват много по-малко пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    30 12 Отговор
    Бойко превключи на задна скорост..някой му дръпна ушенцето

    Коментиран от #2

  • 2 Народа

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Той просто не знае колко уши има на главата си... А в тая връзка се сещам за едни думи на дуган "бонуса не е хонорар". Интересно Борисов В качеството си на какъв говори от името на друг човек
  • 3 Българин

    23 4 Отговор
    Бат Бойко гледай твоя приятел Ердоган купува C400. Хем върши работа хем не е най скъпото.Бяха ти правили и оферта за Миг 35 по 30 милиона долара парчето.Ти каза че имало 1 милиард излишък в бюджета значи 10 самолета въобще няма да е проблем да купим.
    Давай купувай че няма време.Ислямистите набират скорост,граничим с нестабилна държава която е врата на исляма и тероризма от Азия.Няма време действате защото магистралите които строите друг ще ги ползва ако нямаме армия.
  • 4 ха ха

    23 5 Отговор
    Абсолютна турска подлога.
  • 5 ТнТ

    13 5 Отговор
    Е, за което е прав е прав, не мога да му го отрека. 2008 година още ги помня тройката как си гласува закона за да не могат да ги съдят следващите, пък и обясняваха как няма да има свиване на икономиката на България, кризата няма да ни удари братя и сестри, дайте да дигнем пенсиите въпреки че нямаме пари за това. Ако някой се интересува просто да си отвори страницата на КФН например и да види спада на акциите коя година беше, да не говорим, че повечето фирми до преди година две наваксваха този спад който уж щеше да ни подмине...
  • 6 суджукландия

    20 6 Отговор
    Хаха сега и на адвокат на Доган взе да се прави звъннал бил на един той му казал, ана дали му е казал истината...ей стига ни взимахте за балъци, това че сме кротки и търпеливи и ви търпим безкрайно не значи, че сме балъци !
    Ай кажи Боко сега, като си адвокат на Доган за каво отогава е бил този хидро хонорар на хидрогения ??? Едва ли има някой, който да не знае, кой ви е бащицата и на теб и на Делянчо и на Сотирчо, кой ви създаде и власт и пари ви даде ?
  • 7 Борис

    18 4 Отговор
    Абе не е ли ги срам бе? Преди година-две България гръмна българия че доган взел хонорар за цанков камък ,а сега не било вярно.Е как да им вярваш на тия лъжци?
  • 8 Бесен Язовец

    4 18 Отговор
    Бойко е пичага, аз му вярвам !
  • 9 Лупи

    14 3 Отговор
    Е има си хас дясната ръка на Доган да не излезе да го защити официално. А целуна ли го в устата, когато ти издаде заповедта или беше по телефона?
  • 10 оня с коня е мека китка

    13 3 Отговор
    Преди немного време Доган отговаряше на призивите да върне бонусите с репликата: "Хонорарът не е бонус!", сега не бил този хонорар по тази програма, отнякъде другаде е! Нали се изкара хидроинженер и консултант Доган, а НЕК му изплати милион и половина? Сега Бойко се прави на разсеян...

    И нещо за оня с коня, когато се появи под тази статия - Четох ти писанията, че истинските българи са онези с висока квалификация и хубави доходи. Да предположим, че са половин - един милион души. Онези без хубава работа и доходи не са българи и то всички? Вярно ли? И цялата българска емиграция е само от роми и неквалифициран персонал - сигурен ли си? Затова ли 2010 година имаше висшистки с желание да станат поне чистачки, но да имат работа, а любимият ти вожд Бойко нямаше какво да каже? Тези жени сигурно бяха нискоквалифицирани или трябваше да избират между някаква работа и доходи и дългосрочната безработица?

    Не те ли е срам? Това, че в твоята чиния нещо има, въобще не означава, че си много способен или качествен. Кой знае кой те е пуснал отнякъде да цоцаш и сега обикновен г.зоблизач като теб се прави на компетентен.
  • 11 Ееееее

    14 5 Отговор
    Бойко ислямизира държавата повече от Доган!
  • 12 Ееееее

    16 9 Отговор
    Бойко ислямизира държавата повече от Доган!
  • 13 Ррррр

    7 7 Отговор
    Бойко вече е коалиция с догановите мекерета на Сидеров
  • 14 ПЕНСИОНЕРА

    9 2 Отговор
    Друг ги е взел ,ама пак на оня ги дал . Е ква е разликата?
    Абе , законът против корупцията... Европеец да ми го измисли, и ние само да го внедрим. Та тогаз да видим резултатите, че кой вярва на нашите политици?
  • 15 Бесен Язовец

    3 10 Отговор
    Какво като е взел бонус Доаган? Един достен инженр, като него заслужава много повече от това, което има! Браво Бойко, пак ще гласувам за теб, дано доведеш делото до самия край!
  • 16 Гост

    5 12 Отговор
    Винаги Герб! Да ви е яд всички комунисти и турци! Само Герб!
  • 17 Зъбчето

    6 1 Отговор
    Доган е получил БОНУС, а не хонорар - да си имаме уточненията!
  • 18 доко

    6 0 Отговор
    Не управлява Бойко,а неговия аватар...да сте наясно и да знаете кого ще съдите утре
  • 19 Тамара

    2 0 Отговор
    Въпроса е кой колко пари е присвоил в
    повече Бойко или Доган? Единия защо
    се отрича от думите си?
  • 20 Тамара

    2 0 Отговор
    Въпроса е кой колко пари е присвоил в
    повече Бойко или Доган? Единия защо
    се отрича от думите си?
  • 21 Петя

    2 0 Отговор
    Не спечелиха БСП защото изборите бяха
    Фалш това всеки знае.Стига правихте
    народа на идиоти.Възела с Цв.Василев
    вярвам,че скоро ще се разплете.
  • 22 Патриот

    2 0 Отговор
    След американският посланник сега Реджеп ефенди му дърпа ушите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове