901 0

Айтоското село Чукарка избира нов кмет на 8 октомври

Мартин Христов

Айтоското село Чукарка избира нов кмет на 8 октомври. До частични избори в населеното място се стигна, след като управникът Джемил Хамид от БДЦ замина на гурбет в чужбина.

Общинската избирателна комисия в Айтос прекрати предсрочно правомощията му през май т.г., тъй като повече от месец той не е ходил на работа, не отговарял на телефонните обаждания и по никакъв начин не можело да бъде издирен. Уведомителното писмо до ОИК е изпратил кметът на Айтос Васил Едрев. В него той обяснява, че Джемил Хамид не е открит на работното си място, не е представил болничен лист, нито пък е излязъл в отпуск.

Изпратено писмо от 27 април от председателя на ОИК-Айтос до кмета на село Чукарка е върнато неполучено, като върху него е отбелязано, че лицето отсъства, тъй като е в чужбина. След още няколко опита правомощията на кмета-беглец са прекратени.

Извънредният вот в Чукарка ще е първият частичен избор в община Айтос за кмет на населено място, след промените през 1989 г., твърдят запознати.

Освен с. Чукарка на 8-ми октомври кмет ще избира и руенското село Скалак. Досегашният управник Осман Мехмед почина, а на негово място Общинският съвет в Руен временно назначи секретарката на кметството – Зоя Чернева

Бургас / България


Напиши коментар:


Публикувай