984 15

България осъди шестия ядрен опит на КНДР

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Мартин Христов

Министерството на външните работи на България осъжда остро извършения от Корейската народно-демократична република (КНДР) на 3 септември 2017 г. шести по ред ядрен опит, съобщиха от ведомството.

Тази поредна тежка провокация е сериозно нарушение на съответните резолюции на Съвета за сигурност на ООН и на споразумението за гаранциите на МААЕ. България категорично осъжда подобни действия, които водят до допълнително повишаване на напрежението в региона и представляват заплаха за световния мир и сигурност.

Призоваваме КНДР да прекрати веднъж завинаги своята ядрена и балистична програма по цялостен и необратим начин, изпълнявайки в пълна степен своите международни ангажименти, както и да се ангажира с конструктивен диалог с международната общност за намирането на изход от ситуацията по мирен път, категорични са от външно министерство.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 17:40  03.09.17
  Браво на България!
 • мъка
  Отговор
  2 17:55  03.09.17
  Барабар Петко с мъжете/Краварите/.
 • Чичу Ади
  Отговор
  3 18:02  03.09.17
  И как по-точно ги осъдиха? С книжно писмо или имейл? Или на страницата на външното ни министерство..... Тея корейски терористи знаят ли, че са осъдени от бълХария? Присъдата каква е? Кой ще я приведе в изпълнение? Ние нямаме на въоръжение нещо повече от АК-47, но осъждаме държава, която има стотици ядрени, атомни и водородни бомби..... Та това ли е работата на външното ни министерство? За това ли има външен министър, заместници, засукани руси сек(с)ретарки.... За това ли десетки милиони от хазната отиват за това министерство? За да може някой да напише осъдителна присъда в 4-5 реда и да отчете дейност. Да чакаме сега и от президенстството да осъдят корейците. Та нали и там изтичат десетина милиона годишно за издръжката на първи дами и господа.... Ние един кирлив цигойнер не можем да осъдим та Ким ще си го тури у другио крАчол и ще ни изпрати мнението си по темата под формата на ракетка....
 • Лост
  Отговор
  4 18:25  03.09.17
  Да внимават световните сили- България се обади!!!

 • ДрънДрън
  Отговор
  5 19:07  03.09.17
  Боли ги това онова корейците от това че сме ги осъдили...
 • Водород
  Отговор
  6 20:08  03.09.17
  И Кимчо така се е трогнал , колкото за парченце шоколад , настъпано от босо негърче в градска тоалетна.
 • реалист
  Отговор
  7 20:25  03.09.17
  Тя България може и да осъди опита ,но тъй като България отдавна вече не е на българите ,то българите може и да го приветстват този опит за разлика от продажните си политици ,които са се превърнали в краварски гъзомийници. Лично аз смятам тези опити като единственото нещо, което възпира САЩ от агресия спрямо Северна Корея. Та нека продължават корейците в същия дух.

  Коментиран от #8

 • Све
  Отговор
  8 21:03  03.09.17

  До коментар #7 от "реалист":

  Не си спомням името на последния бг външен министър неназначен от САЩ. На Боко ,, ШЕФОВЕТЕ" му казват чий з… .к да целува, а после… били сме прекарани Естествено
 • Гост
  Отговор
  9 21:39  03.09.17
  Тук става въпрос за България , че е реагирала като всички цивилизовани страни, а русофилистиците пак реагират неадекватно!?
 • 10 22:43  03.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сандо
  Отговор
  11 23:17  03.09.17
  Някой пък ни бръсне за слива :))) Те хората не са продажни като вас бе боклуци ниедни! Човека си защитава своето, не се дупи на тоя и оня. Това не е батко :) Рижавия перчем сега ще каже, браво на България. Съдникът на онеправданите :)

  Коментиран от #12

 • Чичу Ади
  Отговор
  12 23:32  03.09.17

  До коментар #11 от "Сандо":

  Кое свое защитава човекът? Северна Корея не е негова. Той трябва да защитава интересите на своя народ. А това изобщо не е така. Помня преди няколко години, когато умря баща му, вехтия Ким. Даваха корейския народ строен като войска да плаче под команда. По същото време даваха една корейка на една поляна да бере трева. Като я питаха за какво я бере тази трева, корейката каза, че ще я яде. Докато Ким джуниър обикаля из страната да проверява как върви бомбопроизводството, самолет му доставя прясни омари и риба, защото ги обичал пресни. Това ми напомня на разказа на гарда от НСО, охранявал Сър_Гей_Станишев, как Серго го пращал за прошуто до магазина със служебния автомобил, защото кучето му много го обичало. Демокрацията доведе до безразборно грабене, докато при комунизма то беше добре организирано. В момента наблюдаваме 3 държави, в които се развива нов вид управление- хибрид между комунизъм и фашизъм. Това са Турция, Русия и КНДР.
 • бббббб
  Отговор
  13 07:04  04.09.17
  Винаги се врем ,където не ние работа.
 • Сандо
  Отговор
  14 07:44  04.09.17
  Аз те разбирам, има и много верни неща. Но другите управници и те така живеят или те сядат на масата с народа си? А ако допусне и той хамериканската демокрация, по-добре ли ще бъде? Сигурно тогава и народът му ще яде пресни калмари.

  Коментиран от #15

 • гост 2
  Отговор
  15 08:11  04.09.17

  До коментар #14 от "Сандо":

  Ще яде народа това с което се хранят в Южна Корея!

Напиши коментар:


Публикувай