327 2

Ангелкова праща над 400 хил. картички към туристи, почиващи в България

Специалният жест цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята почивка. Той е и поредната стъпка в работата на министерството при изграждане на имиджа на България, като предлагаща най-високо качество туристически продукт

Маргарита Илиева

По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400 хил. картички тръгват към туристите, почиващи в България, пише "Нюз бг".

Специалният жест цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята почивка. Той е и поредната стъпка в работата на министерството при изграждане на имиджа на България, като предлагаща най-високо качество туристически продукт.

Снимка: Министерство на туризма

Гостите, които ще получат специалната картичка ще бъдат избрани на случаен принцип, като те ще се разпределят пропорционално в цялата страна.

Очаква се картичките да бъдат изпратени в следващите дни до края на сезона.

А картичката ще изпълнява тази функция сред гостите пътували в страната. Стенописи от Рилският манастир и Тракийската казанлъшка гробница са изобразени на предната част на картичката.

В допълнение на красивите фрагменти е специалното послание подписано лично от министъра на туризма Николина Ангелкова.

То гласи: Thank you for choosing Bulgaria!, което означава "Благодаря ви, че избрахте България!". Английският е избран, защото той е официален език на Европейския съюз и е сред най-разпространените на международно ниво.

Визията на картичката пресъздава облика на пощенската марка, посветена на "2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие". Филателното издание ще е посланието на България по време на 22-рата сесияна Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в гр. Чънду, Китай.

Последните данни на статистиката показват, че близо 5 млн. чуждестранни туристи са посетили България в периода януари - юли, като се отчита ръст от 7,2% процента спрямо същия период на миналата година.

Това потвърждава прогнозите на Министерството на туризма за увеличение в сектора от 7 до 10 на сто. Освен това се предвижда в периода между май и октомври българите да реализират над 5,7 млн. нощувки.

Очаква се и при тях ръстът да е около 4,5-5 на сто спрямо миналата година.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 11:50  04.09.17
    с чужда пита помен се прави. Сигурно тези картички ще струва милион от нашите пари и ефекта ще е нулев. По- добра реклама от условията за туризъм няма, а те не се правят с картичка.
  • 2 14:25  05.09.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай