451 1

БСП нямали право да претендират за борба с корупцията

Кадър Нова тв
Кадър Нова тв
Светослава Ингилизова

Представителите на ГЕРБ и БСП Десислава Атанасова и Филип Попов коментираха ефикасността на бъдещия антикорупционен закон. Пред Нова тв двамата представиха позициите си относно двата проектозакона.

"Нелогично и странно е БСП да внасят подобен законопроект. Те не могат морално да претендират, че ще борят корупцията, защото през 2009 г. именно тяхното мнозинство гласува и приема Закона за амнистията", обясни Атанасова и изтъкна, че амнистията важи за период на тяхното управление.

"ГЕРБ искат да продължат по този начин - да маркират някаква борба с корупцията, защото в техния законопроект не се предлага истинската борба с нея, тоест наказателното преследване от страна на държавата", отговори Попов.

Атанасова обясни, че в техния проектозакон председателят трябва да бъде номиниран от народните представители по една публична процедура. Тя коментира и предложението на БСП антикорупционното звено да бъде под шапката на президента. Конституцията била съвсем ясна, че права по разследването, има прокуратурата, добави още депутатът от ГЕРБ.

В момента нито се събират, нито се разследват сигнали и изобщо не се стига до прокурор. Очевидно има страх в обществото да се работи по такъв род сигнали", обясни Попов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • АнтиКорумп
    Отговор
    1 15:33  06.09.17
    Ами нямат. Казахме го вече. Сега остава по върховете да се "пречистят" и да няма корумпирани нито във властта нито сред редовите хора.

Напиши коментар:


Публикувай