591 1

Утре разширяват "Синя зона" в Пловдив

6 нови паркомати и патрулиращи инкасатори очакват пловдивчани

Константин Карагьозов

Плащане за престой на автомобили в участъка на бул. „България“, който с решение на Общинския съвет от края на юли бе включен към синята зона на Пловдив, започва от утре - 5 септември. Информацията сподели директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов.

В северната част на булеварда платените места за престой са в отсечката от ул. „Васил Левски“ до ул. „Победа“, а в южното – от „Победа“ до кръговото кръстовище при Панаира. Заплащането в тази част на „Синя зона“ ще се извършва чрез наскоро монтираните 6 паркомата. В първите седмици за улеснение на шофьорите ще има и инкасатори, които да обясняват новите правила.

Освен по бул. „България“, към „Синя зона“ се приобщават 4 улици около търговски център "Марково тепе" и още 3 пътни отсечки край ул. „Капитан Райчо“. Всички нови места за платен престой са обозначени с необходимата маркировка и знаци.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Густо Майна
    Отговор
    1 19:04  04.09.17
    Ей, тва от нашта общинЪ по-нагла нЕма! За 150 коня кола 400 лв данък им пращам! И навсякъде /почти/ е платено паркирането! Що не вземете направо от кръговото на пазарджишко, от околовръстното още да го направите платено спирането?! Ама тва е, Ваньо - мамин! По един километър ремонти ги прави, по една година, с кредити, после се чуди и мае, как да ни върже, да му ги плащаме! И пак сложи бариера на "Ясна поляна", към зоологическата градина, а ние му стоим диванчопраз! Не сме хора, не сме, че и граждани не сме!

Напиши коментар:


Публикувай