915 3

Гласят заместник-министър за шеф на НОИ

Венцислав Михайлов

Изтича срокът за предложения за поста на управител на НОИ. Единствената номинация, направена досега, е на заместник-социалния министър Ивайло Иванов.

Процедурата за избор на нов управител на НОИ парламентът обяви, след като Бисер Петков пое настоящия пост на социален министър в правителството, припомня БНР.

Номинацията на заместник-министър Ивайло Иванов е на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, още петима депутати от партията и от Волен Сидеров от Обединени патриоти.

Единственият кандидат засега, освен солидно икономическо образование, има богата професионална биография в агенцията за социално подпомагане, а от юни миналата година пое поста на заместник министър на труда и социалната политика.

Процедурата по избора предвижда кандидатите за поста да бъдат изслушани първо в открито заседание на Социалната комисия в парламента, а в пленарна зала ще бъде избран този, който получи повече от половината гласове на присъстващите.

Като заместник-министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов отговаря за политиките за защита при безработица, насърчаване на заетостта, пазара на труда, трудовата миграция и свободното движение на работници, трудово право, обществено осигуряване, безопасност и здраве при работа и социалната сигурност. Наблюдава и координира дейността на Агенция по заетостта и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

Ивайло Иванов е магистър по финанси и кредит от Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов. Притежава също магистърска степен по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.

От 2003 година работи в Агенцията за социално подпомагане, като последователно заема различни длъжности – от експертна до ръководна. От септември 2009 година до средата на 2016 г. е изпълнителен директор на Агенцията.

Ивайло Иванов притежава и дългогодишен опит в сферата на застрахователната дейност.

От 3 юни 2016 г. заема поста заместник-министър на труда и социалната политика.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Радо
  Отговор
  1 16:36  04.09.17
  Като го гледам, определено ще си тежи на мястото.
 • учуден
  Отговор
  2 16:57  04.09.17
  Правото придобивано в Благоевград е пародия на обучение по тази материя. Казвам го като дипломиран юрист.
 • МММ
  Отговор
  3 18:05  04.09.17
  Дипломите в Благоевград се говори , че не са много скъпи. За Свищов не знам.

Напиши коментар:


Публикувай