1 363 4

Юнашка гозба за 1000 души в Ивайловград (ВИДЕО)

Готвачът Николай Илиев бърка тон и половина храна в продължение на час и половина

Стопкадър и видео: СакарНюз
Стопкадър и видео: СакарНюз
Константин Карагьозов

Готвачът Николай Илиев сготви истинска юнашка гозба в центъра на Ивайловград. Близо тон и половина храна се приготвяше в продължение на час и половина, а след това бе раздадена на събралите си по време на на фестивала „Културното наследство на Тракия", провел се в града. Информацията бе споделена от местното издание "Сакар Нюз".

В широката 2.5 метра тава Илиев и помощниците му сготвиха над 100 кг. пилешко месо с различни зеленчуци и много подправки.

На площада се състоя ретро дефиле с Гошко Хубавеца, както и изпълнения на Бистришките баби. На финала бе спектакълът на състава на Нешка Робева.

Фестивалът в Ивайловград се провежда за 6-ти път. Със свои щандове се представиха гости от Гърция и Турция, а гости бяха от побратимения френски град Лонго.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кольо
  Отговор
  1 21:01  04.09.17
  е това хубава новина. пълни ми душата. да има повече и повече фестивали и събори.
 • Ехааа
  Отговор
  2 21:17  04.09.17
  Какъв огромен буламач
 • юрист
  Отговор
  3 21:43  04.09.17
  Браво! Чак на мен ми замириса на вкусно ястие и ми се прияде от тази гозба! :) Да е жив и здрав шеф Илиев! В Странджа имат необичайни / за мен/ интерпретации на сушените плодове- слагат ги в почти всяко ястие, даже в супите. Това е част от богатството на националната ни кухня и независимо, че за мен е необичайно, се оказва доста вкусно...
 • гост
  Отговор
  4 21:44  04.09.17
  сега не разбрах над тон и половина или 100 кг...журналисти журналисти..гледайте какво пишете...статии или приказки...иначе браво на готвача

Напиши коментар:


Публикувай