4 575 8

Над час Асен стоял затиснат под вратата, приятелите му мълчали

Снимка: бТВ
Снимка: бТВ
Светослава Ингилизова

Местната община и кмета на Градежница Свилен Чернин си прехвърлят отговорността за нелепата смърт на 12-годишния Асен, който беше премазан от футболна врата на селско футболно игрище, съобщава бТВ.

Детето е играело с приятели на игрището, когато едната футболна врата пада и го затиска. Останалите деца не казват дълго време за случилото се.

„Детето е стояло най-малко час и половина затиснато. Децата са се пръснали и са избягали”, разказва майката на загиналото момче.

По думите й преди време е започнат ремонт на местното игрище, мрежите са били премахнати, вратите са били преместени, но само дотам.

Според кмета на крада състоянието на стадиона е било такова още преди той да заема поста си. „Той е общинска собственост и ние сме зависим от общината”, категоричен е той.

„Това, което съм искал, пак ще го искам. Направихме среща с общината, два пъти, за да може стадионът да се приведе в приличен вид, но става въпрос за определени средства”, допълва Чернин.

От прокуратурата в Ловеч са образували досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Постановена е проверка на кмета на всички съоръжения, които се намират на територията на общината.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анонимен
  Отговор
  1 09:53  05.09.17
  Един час и приятелите му не се опитали да го спасят!? Това или е пълна лъжа, или става въпрос за ц.игани, на които всичко човешко им е чуждо.
 • Да му имам
  Отговор
  2 09:53  05.09.17
  "приятелите". Жалко за детето и искрени съболезнования на близките. Безхаберието в тази държава убива, а "възпитанието" в индивидуализъм води до това, че от нелепи неща може да пукнеш като куче между куп народ, които може да те снимат на телефона, но няма да помогнат.

  Коментиран от #6

 • чук чук
  Отговор
  3 13:50  05.09.17
  И от всичките коментари и репортажи пак не разбрах как металната врата пада от само себе си? От вятъра няма да стане. Кой точно бутна вратата бе?

  Коментиран от #7

 • гост
  Отговор
  4 14:28  05.09.17
  Дори две деца само да е имало, можело е да надигнат поне малко вратата и да я притикат, поне да се опитат, поне да извикат помощ, но явно страхът от наказание ги е възпрял, това вече е проблем на връзката дете-родител. Жалко са детето, съболезнования на родителите!

 • Борис
  Отговор
  5 16:04  05.09.17
  Значи пари за фитнес центрове в села с население нат 60 г.има,а там където има деца едно игрище с две врати не могат да скалъпят.Всичката работа на г-да управляващите им е збъркана.Ама ние сме по збъркани щом ги търпиме 25 г.

  Коментиран от #8

 • Кака Гинка
  Отговор
  6 02:35  06.09.17

  До коментар #2 от "Да му имам":

  Много добре казано. "Приятел", за доста децата е съвсем непонятна дума,употребяват я чисто механично,не са склонни да делят нищо с никого и не ги интересува друго,освен техния собствен комфорт.Манталитетът на възрастните няма как да ги подмине...
 • Бенц
  Отговор
  7 14:32  06.09.17

  До коментар #3 от "чук чук":

  И никога няма да разбереш. Тук в БГ всеки говори и пише каквото му падне, само сеир да има....
 • гост
  Отговор
  8 09:42  07.09.17

  До коментар #5 от "Борис":

  То няма кой друг. Кажи ми кой е подходящ за депутат, за общинар или за кмет? Няма такива чисти и работещи хора, а нашият избор е в това да избереш лошото или по-лошото. Като имаше референдум и можеше да се намалят и субсидиите и начина на избиране и пиявиците на половина какво стана? Ако се бяха втурнали всички хора, нямаше да има казус дали е валиден или не, а щеше да е задължителен и да има промяна. Инак щом стадиона е общински и вратата е необезопасена тогава родителите да заведат дело и да осъдят отговорните, ще спечелят делото.

Напиши коментар:


Публикувай