1 139 5

Животни в окаяно състояние във фермата за норки у нас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: КАЖИ / Кампании и Активизъм за Животните в Индустрията
Снимка: КАЖИ / Кампании и Активизъм за Животните в Индустрията
Мартин Христов

Видеоклип, публикуван от асоциация КАЖИ „Кампании и активизъм за Животните в Индустрията”, показва животни в окаяно състояние във фермата за норки в с. Маджерито.

„Това са няколко броя животни, по 4-5 в една клетка, която не отговаря на размерите. Има здрави животни с болни животни на едно място, мъртви животни също, състоянието им е ужасно”, категорична е Петя Алтимирска от КАЖИ.

Материалите за видеоклипа на КАЖИ са предоставени от анонимен източник, поясниха от асоциацията.

„Това видео е абсолютно манипулирано и е с цел спекулация”, категорична е Павлина Кузманова от Асоциацията на норковъдите у нас.

По думите й животните са добре гледани, спазени са всички изисквания за размерите на клетките, а относно здравословното им състояние – „в една ферма няма как абсолютно всички животни да бъдат абсолютно здрави”.

Според Кузманова заснетите кадри показват избирателно части от фермата в Маджерито, от които не се виждат реалните условия, при които живеят животните. По думите й те покриват всички изисквания.

На видеото също така се виждат норки, които са извън клетките. Според Петя Алтимирска това е много опасно, тъй като тези животни имат инвазивен характер и, ако избягат от фермата, могат да представляват опасност за местната фауна.

„След като пуснахме този видеоклип вчера, имаме сигнали от хора, които изпращат снимки на норки в местната природа. Тази норка носи зарази със себе си”, категорична е Алтимирска.

Според Павлина Кузманова обаче това не е вярно и те не представляват заплаха за околната среда.

Стара Загора / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 321
  Отговор
  1 12:20  05.09.17
  Гледах чучелото от КАЖИ в сутрешен блок. С обеца на носа и дупки на ушите като монета от 1 лев. Моля, това НПО да предприемат веднага Кампания и активизъм за това - подобно животно да не бъде показвано в национален ефир, защото ме стресират. Предпочитам да гледам по 2-3 норки в една клетка, отколкото това недоразумение по телевизора.
 • гамена
  Отговор
  2 12:32  05.09.17
  Ужас за животинчетата, собствениците трябва да бъдат брутално застреляни, живота на тези същества ми е по мил от живота на извергите които ги измъчват. Мръсни гадове и изверги дано пукнете в мъки. Да се представи материала пред Европейската асоциация за защита на животните

  Коментиран от #4

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 12:45  05.09.17
  Същото може да се види във всяка промишлена ферма за зайци, бройлери, прасета, пуйки и т.н. Десетки хиляди животни, нормално е някои от тях да боледуват и умират. В рибарниците с пъстърва пак има много умрели животни. Защитниците на животни и веганите са си наумили, че трябва да ликвидират всяка стопанска инициатива, свързана с отглеждане на животни. Според веге фашагите доенето е сексуално посегстелство върху животните, а яйцата са цикъла на кокошката, пчеларството е брутално посегателство върху горките насекоми, които също имали права... Никой не прави сметка, че производството на т.нар. еко кожи и изкуствени материи нанася в пъти повече щети върху околната среда или т.нар. природа. Има ли някой защитник на животните план какво да се случи със 100 000 хищни норки ако фермата бъде закрита? Да ги пуснат на свобода? Да се изградят 100 фешън приюта с държавни пари? Да ги пратят на Марс?
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  4 12:52  05.09.17

  До коментар #2 от "гамена":

  Ама като ядеш кюфтета и луканка не ревеш, нали?
 • като гост
  Отговор
  5 20:59  05.09.17
  Наистина в сутрешен блок се показа едно подобие на човек, при когото преобладаваха обеци навсякъде по стърчащите части, както и масавни татуировки, навяващи доста нечистоплътно чувство, като от 3 Д принтер. Горките норки, щом такива перушани им защитават правата и горката телевизия, щом допуска човекоподобен в ефир. Пък е много странно, ако отглеждат животни заради кожата, да не се грижат, тя, кожата да се запази цяла. При т.н. защитник на правата животински не се е получило, не могат да го използват за добив на ценна кожа, щото неговата вече отива в графата тотално прецакана...

Напиши коментар:


Публикувай