1 376 7

Ирина Бокова: Погрешно е да се замесва моето име

Мария Атанасова

Погрешно е да се замесва моето име. Нямам нищо общо с този случай и вече съм информирала в. "Гардиън" за това.

Така генералната директорка на ЮНЕСКО Ирина Бокова коментира пред в. "24 часа" публикация на британското издание, според което съпругът й Калин Митрев е замесен в мащабна схема за пране на пари и лобиране, свързана с Азербайджан.

Пред в. "Гардиън" по-рано Бокова отрича между бизнеса на мъжа й и нейната роля в ЮНЕСКО да има конфликт на интереси. Тя посочва още, че не е запозната с консултантската дейност на съпруга си.

По повод на припомнянето на в. "Гардиън", че българката е връчила едно от най-високите отличия на организацията, медалът на Моцарт, на азербайджанската първа дама и вицепрезидент Мехрибан Алиева и че е организирала изложба в централата на ЮНЕСКО в Париж, озаглавена „Азербайджан – Страна на толерантността", Бокова отговаря пред британското издание: "Като генерален директор на агенция на ООН задължението ми е да развивам работещи отношения с всички членове на организацията в съгласие с политиките, установени от държавите членки. Азербайджан не е изключение".

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 16:28  05.09.17
  Га яде кифтетата не рива!
 • Kcaniba
  Отговор
  2 16:41  05.09.17
  Комунист и морал...Няма такова животно!Ще се отрече и от децата си...... Просто Комунист! Пиночет излекува Чили,ред е на останалата част от света!

  Коментиран от #3

 • Гост
  Отговор
  3 16:46  05.09.17

  До коментар #2 от "Kcaniba":

  Абе ти в кой век живееш? Стига с тоя пиночет. Само го спрягаш на ляво и дясно. Стига дудни глупости. Пиночет, брусли, рут гулит и чък норис. Аааааа айде.... като си му поклонник иди в чили да му направиш паметник да те обесят на някой стълб с ръждива тел
 • Радо
  Отговор
  4 19:49  05.09.17
  Погрешно било да се замесва нейното име!!!....тая стрина не е ли чувала терминът " свързани лица", и за кои точно хора се употребява, ами се прави на ударена с мокър парцал по чутурата.
 • смотан путин
  Отговор
  5 22:25  05.09.17
  Добре че Бойко би шута на това червено чудовище!!! Сигурно е че тя беше руския кандидат от български произход!!!
 • чудя се
  Отговор
  6 23:05  05.09.17
  Ами, запознай се! Ако имах мъж и вкара почти милион вкъщи, чак се чудя какво бих направила. Но за вас парите не са това, което са за нас... Бокова, какво ще кажеш на тези, които те подкрепяха? Толкова имоти ще ги занесете ли на онзи свят?
 • Пенсионера
  Отговор
  7 00:33  06.09.17
  ДА НЕ СА РОДНИНИ С. ХЕЛЕНА ХОПТОДОРОВА ? ВЕЧЕ СЕ РАБОТИ С ГОЛЯМ ЗАМАХ. А ИНАЧЕТЕ СА ЧЕСТНИ. КОМУНИСТИЧРСКИ. ДРУГАРИ, И РАБОТЯТ ЗА ПАРТИЯТА, ПЛЮС НЕЩО И АЗ СЪМ ЧЕЛАВЕК. ДЕВИЗЪТ НИ Е= ГУШ ГУШ , ЛАП ЛАП И ЦАП ЦАП ЦАРАП.

Напиши коментар:


Публикувай