463 0

Синя и зелената зона в София няма да работят на 6 септември

Венцислав Михайлов

Зоните за почасово платено паркиране в София няма да работят на празничния 6 септември 2017 година, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Офисите, в които могат да се подадат документи за локално платено паркиране или платят винетни стикери, обаче ще са отворени за клиенти. Всеки, които иска да ползва тази услуга, може да го направи в офисите на ЦГМ на ул. "Будапеща" 17, на пл. "Възраждане" 1, в пунктовете за продажба на превозни документи, находящи се в метростанции НДК и Европейски съюз. През октомври 2017 година изтича валидността на около 4000 винетни стикера, издадени на граждани, живеещи в зоните за почасово платено паркиране. Освен това, от 1 октомври, съгласно решение на Столичния общински съвет се разширява зелена зона в посока район "Средец" и район "Лозенец", където се обособяват около 4700 паркоместа. Предстои и гражданите от новите подзони да подадат заявления за ползване на услугата локално платено паркиране. Най-бързо и удобно е подаването на заявления онлайн - на адрес.

Гражданинът ще бъде уведомен за датата, в която може да отиде да си получи стикера и да плати цената, която за "зелена" зона е 100 лева за година, a за синя 150 лева и съответно 10 лева за 1 месец за "зелена" и 15 лева за 1 месец за "синя зона". Издаването на стикер става в рамките на около 2 седмици.

Офисите за подаване на заявления за издаване на винетни стикери работят от 7.00 ч до 19.00 ч. Касите за продажба на документи за превоз в обществения транспорт ще работят с обичайното си работно време, което за всяка каса може да се провери тук.

България


Напиши коментар:


Публикувай