1 771 22

Борисов: Няма сила, която да спре българския народ

Снимки: фейсбук
Снимки: фейсбук
Светослава Ингилизова

Управляващите отправиха поздравления по повод днешния празник на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

"Честит празник на Съединението и на тържеството на българската воля и дух!

Събития като днешното са най-яркото доказателство, че няма сила, която да спре българския народ, когато защитава национална кауза!", написа Бойко Борисов във фейсбук.

"Три са принципите, от които са се водили българите преди 132 години – единство, държавност и самостоятелност!Съединението успява, защото го подкрепят всички политически сили и организации, ярките и авторитетни личности като Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Константин Величков, дипломати и военни. То е общо дело за всички – от обикновения българин до княз Александър Първи!
Честит празник!", поздрави от социалния си профил председателят на НС Димитър Главчев.

"Да помним и честваме великото дело на Съединението на България е да знаем и помним, че голямата ни сила като народ е в това да сме заедно. Нуждаем се и днес от този урок и пример за непримиримост пред стремежите на нацията.

Съединението е кауза, зад която застават и българите, и държавниците ни от това време.
Нужно е да помним имената на княз Александър I Батенберг, на Захари Стоянов, Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Георги Странски, на военачалниците ген. Данаил Николаев, Рачо Петров, Атанас Узунов, Христо Попов, на дипломата Иван Евстатиев Гешов и много други – които са имали волята и куража да обявят Съединението и да покажат, че българите имат силата сами да пишат своята собствена история.

Решенията на Берлинския конгрес нанасят изключително тежък удар върху мечтите и стремежите, но не прекършват българският дух. И само седем години по-късно българите успяват да наложат на европейската сцена своята собствена воля, без да търсят одобрение и без да молят за подкрепа.
Съединението на България показва, че големите каузи, зад които заставаме заедно, могат да пишат и нашата, и европейската история с дързост и достойнство.

„Вече никой не може да упреква българите, че са нация неспособна на държавен живот и че свободата им е нещо харизано“, пише по-късно Константин Иречек.

Съединението на България показва ясно, че силата на една нация е в силата на нейния дух, във висотата на целите й и в единението на копнежите на сърцата. И в дни на лутане неговата светлина чертае пътя. Защото показва, че онова, което ни обединява като народ е добруването на всеки българин - желанието заедно да направим живота си по-добър, с усилия, с работа. Не без трудности, не без превратностите на времето, но с несломим български дух, с достойнство и чест.
Честит празник!
Честито Съединение!", написа кметът на София Йорданка Фандъкова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • българка (гост)
  Отговор
  1 17:10  06.09.17
  И Русия не можа да го спре!

  https://frognews.bg/novini/zaharii-stoianov-koi.html
 • българин (гост)
  Отговор
  2 17:15  06.09.17
  Най-великата дата в новата ни история! Слава и поклон пред българите сътворили това велико дело!
  Честит празник!
 • Еее (гост)
  Отговор
  3 17:48  06.09.17
  Ами ние сами се спираме.

  Коментиран от #22

 • Све (гост)
  Отговор
  4 17:51  06.09.17
  Eвропа винаги е била и е срещу България
  Сега е същото

  Коментиран от #6

 • КЪМ КОЙ ОТ ТРИТЕ ПРИНЦИПА ДНЕС СЕ ПРИДЪРЖАМЕ (гост)
  Отговор
  5 17:53  06.09.17
  ЕДИНСТВО, ДЪРЖАВНОСТ И ДАМОСТОЯТЕЛНОСТ ! НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ ПРИСЪСТВА В ДЪРЖАВНАТА НИ ПОЛИТИКА. РЕЧТА НА БОКО, Е ПИСАНА ОТ ПИАРА, ЗА УПОКОЕНИЕ НА НАИВНИТЕ. БОКО НЯМА ИНТЕЛЕКТУАЛНИ СИЛИ ЗА ДА СКАЛЪПИ ЕДНО СЛОЖНО ИЗРЕЧЕНИЕ. РЕЧТА МУ Е ВЯЛА КАКТО ВИНАГИ НАПОСЛЕДЪК СЕ ПОВТАРЯ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, БАНАЛНО ЧЕСТВАНЕ С ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕЧ НА ПРЕМИЕРА /да каже нещо на масите/ и то е нищо друго освен чисто СЛОВОБЛУДСТВО! Боко едва го изтърпял и с удоволствие се е отправил към "масовата работа - редене и пияне! Всичко друго е БОШ ЛАФ! ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА КОЯТО ЩЕ УНИЩОЖИ НАЦИЯТА!
 • Все (гост)
  Отговор
  6 18:10  06.09.17

  До коментар #4 от "Све":

  Също и Русия винаги е била против България! Какви са изводите от това за нас българите? Датата и случилото се на нея ги казват - обединение и отстояване на интересите без много зяпане на изток и на запад!
 • до 1 и 2 (гост)
  Отговор
  7 18:19  06.09.17
  Един и същи трол,който вместо на днешният ден да говори за съединението на нацията ни---си троли и сам си слага плюсове...Е не мога да ви разбера това НПО подлогите....Национален празник е-а на вас все Русия ви е в кратунделите...

  Коментиран от #8

 • Очо (гост)
  Отговор
  8 18:38  06.09.17

  До коментар #7 от "до 1 и 2":

  Това е оная"юрист"-минала е на друг ник. Защото никой не и четеше простотиите под ника"юрист"---направо и праскаха минусите.
 • Пълен цирк (гост)
  Отговор
  9 19:03  06.09.17
  Суджука раздели България на Север срещу Юг а сега тръгнал да философства......Хемус още я чакаме.......9 години НИЩО. НА юг -Марица,Струма и Тракия.......

  Коментиран от #10

 • onq s konq (гост)
  Отговор
  10 20:37  06.09.17

  До коментар #9 от "Пълен цирк":

  След като България ОТДАВНА Е РАЗДЕЛЕНА НА ИЗТОКА СРЕЩУ ЗАПАДА как си мислиш че може да се дели вече разделеното?Чакал си 9 г."Хемуса"...а имаш ли яко БМВ да перкаш с 200 + като я направят?
 • До Бойко (гост)
  Отговор
  11 20:45  06.09.17
  Има такава сила! 28 години корумпирани правителства като на ГЕРБ! "НАРОДА" намаля наполовина, а според проучвания след още 28 години ще е почти на изчезване! Та има такава сила господин премиер кратуна!!!
 • Лост (гост)
  Отговор
  12 21:38  06.09.17
  НЯМА СИЛА, КОЯТО ДА ВИ СПРЕ ДА ОГРАБВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ТИ И ШАЙКА ДЕПУТАТИ В КОЧИНАТА НАРЕЧЕНА " БЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕНТ"!
 • Халдип Исйолов (гост)
  Отговор
  13 22:16  06.09.17
  Миле Китич до дупка и смело напред!
 • Хъм (гост)
  Отговор
  14 22:20  06.09.17
  Е как да няма такава сила.Има и това е един бостан с тикви наречени герб и техните верни тъмнозелени гласоподаватели.
 • Мигрантът (гост)
  Отговор
  15 22:29  06.09.17
  Няма сила,която да спре българина..........,да имигрира.
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  16 22:44  06.09.17
  Сигурно говори за преди 30г.сега народ няма има племе
 • Emperorex (гост)
  Отговор
  17 22:48  06.09.17
  Даже и на празника не спирате да хейтвате и все се делите на някакви си фили,само Българофили май няма в България.Честит празник на всички които се чустват българи,другите да ми ядът ...

  Коментиран от #18

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  18 23:37  06.09.17

  До коментар #17 от "Emperorex":

  Фили = успех, фоби+ 27г.= мизерия елементарна аритметика
 • Банан (гост)
  Отговор
  19 01:30  07.09.17
  Язовче,редил ли си се за банани в Показен магазин когато бехме "фили"?:) Фоби сме един към друг,точно заради разни фили и секви други неудачници и некадърници-хрантутници!Имало е едно време Съединение,докато не станахме фили-республика на народа!Народа бачкаше безплатно за неколко фили от върхушката,та оди се гръмни с черешово топче:)
 • Москвич (гост)
  Отговор
  20 01:33  07.09.17
  А бе нема ли некой Бесен Язовец да мъ купи,че никой нормален не иска да ме ку пи?:)А пък съм евтин,много-евтин?:)
 • someone (гост)
  Отговор
  21 08:29  07.09.17
  Няма какво да се празнува държавата отдавна е разпродадена, а българите като нация сме на изчезване до 2050 сме малцинство, няма нужда. от излишен патос и глупави дразги.Аз съм почти на 30 и ми е жал за малкото деца тук заради това, което ги очаква.
 • 345 (гост)
  Отговор
  22 13:28  09.09.17

  До коментар #3 от "Еее":

  Не, спира ни калпавият материал който комунистите направиха елит, така хем немаме кой да върши черната работа хем немаме и свободни места в "елита"

Напиши коментар:


Публикувай