Last news in Fakti

7 Септември, 2017 08:32 10 618 24

Цветан Василев: Борисов и Пеевски бяха решили, че "Дунaрит" и КТБ им се полагат

  • цветан василев-
  • дунарит-
  • ктб
Цветан Василев: Борисов и Пеевски бяха решили, че "Дунaрит" и КТБ им се полагат - 1

Банкерът и мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев заяви, че "Дунарит" винаги е бил цел на тандема Борисов-Пеевски.

На 6-и септември телевизия BiT излъчи последната част от интервюто с банкера и съпругата му Антоанета Василева.

Припомняме, че след твърденията на Василев, че откакто е в Белград е бил рекетиран от българската прокуратура за 15 млн. евро, БЗНС, чиито лидер е бившият военен министър Николай Ненчев, поиска отстраняването на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Двамата (Борисов и Пеевски, бел. ред.) бяха решили, че "Дунарит" им се полага. Той винаги е бил една от хапките. Бяха решили и, че им се полагат всички активи на КТБ", посочи Василев в последната част от интервюто.

Според него ръководството на русенския оръжеен завод е станало жертва на "ченгесарски подход – правя ти проблеми, после ти ги решавам". Той бе категоричен, че срещу "Дунарит" е използван целия арсенал на държавата – данъчни, Комисия за запор на незаконно придобито имущество и прокуратурата, но въпреки това, опитът на държавата да стане собственик на завода ще се превърне в автогол за Борисов.

„В дружеството има над 65 млн. лв кеш, запазени само за изплащане на задълженията на „Дунарит“ към момента, когато банката затваря“, обясни Цветан Василев.

„Дунарит” като компания има дълг към 14 юни 2014 г., когато затваря КТБ. Мениджърите започнаха да търсят решение. Когато разрешиха цесиите, Едоардо Миролио продава всичките си цесии на Пеевски. „Виафот” е свързана с Пеевски. Тя е регистрирана на Верджинските острови. Мениджърите направиха всичко възможно да върнат кредитите на майката на „Дунарит” – „Хедж инвестмънт”.

Планът на прицелилите се към „Дунарит” не успява. Тогава включват целия арсенал само и само Пеевски да овладее дружеството. 65 млн. евро са предвидени за плащанията на задълженията на „Дунарит”. Сега трябваше да има обвиняеми в лицето на синдиците, на Държавната консолидационна компания и „поръчкото” Караниколов. Те попаднаха в своя капан. Борисов се появи като Александър Матросов", обяснява Цветан Василев.

Съпругата му Антоанета допълни, че премиерът Борисов и министърът на икономиката Караниколов са планирали да се явят като спасители на завода.

„В края на 2016 г фирмата JWI ни потърси чрез наш общ познат. Тази фирма е международен консултант в областта на бизнеса и политиката и се занимава с финансово разузнаване, държавна сигурност, антитероризъм и други дейности, така че дълго време е следила развитието на нашия казус“, обясни Антоанета Василева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    60 6 Отговор
    Каква наглост дано някой ден справедливоста възтържествува
  • 2 Emperorex

    20 81 Отговор
    Цветанчо за толкова години в изгнание само това ли можа да измислиш за оправдание,хайде идвай си че те чакаме с нетърпение.
  • 3 Говори говори

    81 5 Отговор
    Ако помогнеш да се отървем от тази напаст, всички българи ще са ти благодарни!
  • 4 Шляхтиц

    9 34 Отговор
    Господине Христов, вземете си полагаемото, но не пишете повече каквото ви кажат . Аз съм един НИКОЙ, но като видя от кого е написана статията, дори да ми е интересна, продължавам нататък. Шляхтиц.
  • 5 Моника Писанкънев

    10 37 Отговор
    Пеевски и Борисов искат да " сложат ръка " на Дунарит, като го одържавят , така ли ? Мухахаххх !
  • 6 gosho

    49 8 Отговор
    Кражба-Нацинализация! Кражба-Нацинализация!
    Пеевски-Борисов! Пеевски-Борисов!
    ЧЕСТИТО!
  • 7 БКП

    10 47 Отговор
    Бай Цветанеее.., къде си бе МИШКО, защо не дойдеш тук в съда с документи да доказваш, а като ПОДЛО ЧЕНГЕ и клюкар фъфлиш от м..на си Райна??? Звучиш точно ката Пена Общата, и като "БИЛ искал", ама ти се НА.РАЛ!!!

    Коментиран от #10

  • 8 бай цецо милионера

    10 33 Отговор
    Цецо Магнита пак се е оплел в лъжите. Цецо, ела си в БГ да те пратят при Кюлев, той също беше голям банкер.
  • 9 Вирго

    10 24 Отговор
    Оставам с впечатлението, че все още има пари за харчене, от отккраднатите от КТБ за медии и тролчета, които да отклоняват вниманието от крадливия банкер и шайката гравитираща около него.
  • 10 ще говори бе

    30 2 Отговор

    До коментар #7 от "БКП":

    няма страшно, ще говори само че, пред международен съд ;)

    я виж какъв запек получи вожда ти тия дни :D
  • 11 Къртев

    23 2 Отговор
    Всички са в ла.ната. Сега започва, тоя какво взел от ония, ония какво направил тоя и т.н.. Ей върнете 6 000 000 000 на държавата пък вие си се надлъгвайте, колкото искате. Не ги е срам гнусни тарикати. Не е виновен само Цветан Василев, Пеевски и Борисов. Прокуратурата и съда също са виновни, Можели толкова години да няма едно логично действие от тяхна страна. Или става въпрос за парите на данъкоплатците, не става въпрос за техните пари. Пък и КТБ много бързо решиха да я фалират. Защо? Бойко много лесно даде държавни пари, а като става дума за пенсионери, лекари и учители се пъне, като магаре на мост.
  • 12 Лупи

    27 6 Отговор
    Някой пита ли се как така за Пеевски се говори в тандем с Борисов? Някой вижда ли разрастването на империята на Пеевски по времето на Борисов? Така. Някой сеща ли се в коя "партия" членува Пеевски? Сеща ли се КОЙ го издигна за шеф на ДАНС коя "партия" беше на власт? Хайде сега да съберем 2+2 и да видим очевадното- ДПС, БСП и ГЕРБ толерират ПЕЕВСКИ т.е. нещо много криминално има тук, нали? Да не се окаже, че са колеги? Да не се окаже, че работят за един господин в сянка? Така, кой лансира Боко в публичното пространство? НДСВ. НДСВ знаете ли на кой е проект? Не, не е на царя, той дойде само за пари и за имотите, а да и да ни оправи... НДСВ е проект на бивши кадри от БКП, както и БСП, както и ДПС. Та НДСВ първо сама, а после се коалира с ДПС и БСП лансират яко Боко подготвяйки го за новата му роля. Когато се изчерпва НДСВ на сцената се появява ГЕРБ с главен герой Боко Закрилника на онеправданите(Боже, какво ли не прави телевизията). Тогава понеже нещата са все още на кантар, Доган излиза и казва: "Аз коля и беся в тая държава" и уж "излиза" от политиката, незаинтересования по принцип разбиращ от всичко българин се юрва и дава пълно мнозинство на новия проект на Боко т.е. на Доган и така гарантира нови спокойни мандати на същото ядро на БКП от 90-те години! Ще ги познаете по това, че всички главни функционери в тия "партии" са бивши комсомолски секретари без грам истински трудов стаж или в най-добрия случай бивши охранители на някой. Изводите са страшни и всек

    Коментиран от #16

  • 13 Лупи

    12 5 Отговор
    Изводите са страшни и всеки може сам да си ги направи, всичко се случи в последните 20 години и само трябва да се поровите малко назад, което по принцип българина не прави и всичко ще се изясни.
    Едно е сигурно надежда тука всяка оставете, трябва много голямо сътресение да се случи да се промени нещо. И тоя клоун Цветанов не е това нещо.
  • 14 Botev

    18 2 Отговор
    Ако сте в петък вечер пред входа на едни сараи, ще видите как всички споменавани по-горе решават съдбата ни. Но в момента започват вътрешна битка за някакви кокали и ще видим как ще свърши. Някой от отбора явно ще тушира някого, но не смея да предричам кой кого...Ще видим. Какво друго ни остава? Вероятно в крайна сметка ще платим и глоби, които международни институции ще ни стоварят, като благодарност за нашето овчедушие...Бог да ни е на помощ!
  • 15 Емо

    6 10 Отговор
    Чудя се докога ще се отразяват врелите-некипели на този!?
  • 16 Алфа Ромео

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Лупи":

    Всички са едни и същи, но с различни имена, това е очевадно от доста време. Не знам как още има наивници да гласуват за разни партии, те всъщност по-голямата част са или платени или заплашени че ще ги изхвърлят от работа, и една част наивни мечтатели.
  • 17 Били

    5 8 Отговор
    Новата стратегия на Василев е да топи всички останали току виж се обърка някой за неговата невинност
  • 18 Христов

    6 8 Отговор
    Няма ли наказание за този престъпник Цветан Василев?
  • 19 Мартин

    3 10 Отговор
    Не е ли време да видим Цветан Василев - Фараона в затвора?
  • 20 Силвио

    1 9 Отговор
    Що за наглост е този мустакат бандит да се репчи от Сърбия с непотвърдени факти при условие че именно той извърши най-големият обир в България, откакто тая държава съществува
  • 21 Асен

    1 7 Отговор
    Василев си е добре в Сърбия обаче, харчи си парите и си говори пълни небивалици, за да се прави на жертва.
  • 22 250

    2 6 Отговор
    Парите ги няма, кой ги открадна?Мажоритарния собственик на банката и сега пуска дим.За какво говорим 3,5 мил. изчезнаха от КТБ, Дунарит 65 млн. евро
  • 23 Ицо

    2 5 Отговор
    Хехе, айде пак смешки от Цецко. Пак бълнува нещо.
  • 24 Ицо

    2 1 Отговор
    Ясно е че ще има убити гербаджий
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове