625 1

Калин Митрев не участвал в "Азербайджанската перачница"

Константин Карагьозов

"Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и да вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания." Това заяви българският представител в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие Калин Митрев във връзка с информацията, че е бил част от аферата "Азербайджанската перачница".

Вчера министърът на финансите Владислав Горанов поиска официално обяснение от Митрев по казуса. Очаква се днес и правителството да излезе със позиция по въпроса.

Въпреки това Митрев отрече обвиненията. Той смята, че става въпрос за спекулация и умишлена атака срещу него и съпругата му Ирина Бокова. Митрев обясни, че наистина е взимал пари, но всичко било регламентирано, декларирано и с платени данъци. По думите му в периода, в който не е бил представител в Съвета на директорите на ЕБВР, той е извършвал консултантска дейност. Той допълни, че заради опита си е бил търсен като консултант за мащабен хидротехнически инвестиционен проект.

"Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша, е абсурдно", категоричен бе пред "Нова телевизия" Митрев.

Митрев допълни, че вече е разговарял с финансовия министър. "Дори без да го е поискал, аз съм длъжен да защитя и моето добро име, името на банката и дори на страната", обясни Митрев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Лопатата
    Отговор
    1 12:59  07.09.17
    Само следете хронологията на оправданията: - Вторник: Бокова ("не съм замесена") - Сряда: Митрев ("всичко е законно") - Четвъртък: Митрев ("това са спекулации") Очаквайте утре изказване от Бокова и нищо през уикенда. А от понеделник - пробутване на следващите опорни точки, спуснати от "Позитано" 20: "Атака срещу България", "опит за очерняне на този хубав човек" и "някой си измива ръцете с мен".

Напиши коментар:


Публикувай