701 4

1300 фирми държат по над 1 млн. лв. в брой в касите си

Много фирми в България са нарушавали счетоводното и данъчното законодателство, категорични са от НАП

Константин Карагьозов

НАП започна проверки на фирми с над 1 милион лева в касите им. По данни на самата агенция, почти 1300 фирми са декларирали, че в касите имат над 1 милион лева в брой. Към днешна дата вече има резултат от проверките.

"Има много случаи, в които стотици хиляди или милиони левове, които са посочени като налични, всъщност ги няма. Няма ги, защото в последните години собственикът, използвайки фирмената карта като личен портфейл, си е взимал пари за лични нужди, в резултат, на което се формират тези счетоводни празнини. Оказва се, че много фирми в България са нарушавали счетоводното и данъчното законодателство", разкри говорителят на приходната ни агенция Росен Бъчваров.

"Идва време, в което проверките ще установят тези нередности. Ако по една или друга причина тези пари са били раздадени на собственици, управители или свързани с тях лица, това всъщност представлява едно скрито разпределение на печалба, дори от фирми, които изобщо нямат печалба. Трябва да стане ясно, че това е недопустимо", допълни Бъчваров.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 11:55  07.09.17
  1300 фирми не спонсорират нашите банки и не правят транзакции които да са облагат с такси от банките. Ако имат сейф, или са пръснати по каси в различни обекти, къде е проблема? В банката да няма да им дадат лихва случайно?
 • Гост 2
  Отговор
  2 12:20  07.09.17
  Ако ги имат (кеш) добре. Ако ги нямат , ко праим ?
 • Густо Майна
  Отговор
  3 20:32  07.09.17
  Ами като ги изловите и фалирате образно казано, един чувал такива фирми, к'во ще ядете бе, данъчни и др. държавни мизерници? Нали и малкото, което Ви влиза в хазната сега и него няма да го има! Пък тоя Бъчваров, като го видя по ТВ-то мазника, да се чудиш да го таковаш ли или да го таковаш! Ако го напъна да бачка! Да е...

  Коментиран от #4

 • Патриот
  Отговор
  4 22:56  07.09.17

  До коментар #3 от "Густо Майна":

  Тая проверка банките са я поръчали. Тия пари трябва да са при тях. Да им взимат такси управление, теглене, внасяне, поглеждане. Е те парите нали са на шефовете. Естествено ще си ги ползват. Портиера ли ще съхранява и мисли.

Напиши коментар:


Публикувай