1 048 6

Колчета за паркиране оставиха столичани без ток

Мартин Христов

Несъобразено поставяне на колчета против паркиране в София стана причина за голяма авария на ЧЕЗ. Инцидентът стана в участъка от трафопост "Ракитин 4" до трафопост "Добромир Хриз 12", съобщават от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Над 2000 битови и бизнес клиенти на дружеството останаха без електрозахранване в района, след 16.15 ч. вчера.

След спирането от ЧЕЗ на няколко пъти информираха, че тока ще дойде, като непрекъснато променяха часа на неговото пускане.

По време на токовата криза компанията беше затрупана от стотици сигнали - както от централната част на София, така и от кварталите "Хаджи Димитър", "Орландовци" и квартал "Яворов".

Заради аварията спряха дори камерите и светофарите на Орлов мост.

Подобно нещо столицата не помни от годините на режима на тока през комунизма, коментираха жители в района на популярната улица "Иван Асен Втори".

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 08:31  08.09.17
  И как колчетата спряха тока ???Щото и аз на вилата бия колци в градината ама тока не спира.

  Коментиран от #3

 • Goust
  Отговор
  2 09:07  08.09.17
  Като ударят някой кабел под земята и тока спира.....

  Коментиран от #5

 • Анонимен
  Отговор
  3 09:16  08.09.17

  До коментар #1 от "бббббб":

  За съжаление, някои от твоите градински колци са избягали и са си намерили работа към Софийска Община, като началници в отдел "Улична Инфраструктура"...
 • Шаран БГ
  Отговор
  4 09:42  08.09.17
  Уточнете се бре - "за паркиране" или " против паркиране" са набитите колчета. Ами този , дето ги е набивал - жив ли е ! АЗ СЪМ ПРЕКЪСВАЛ НЕВОЛНО ЕЛ КАБЕЛ И ЗНАМ КАКВО Е ! Виждал съм и багер да къса високоволтов кабел в земята - и това знам какво е !! Споко бе, дъртаци!!Нали за това Ви дадоха 200-300 лева месечна пенсия .... Да изпукате по-бързо! Че помните много неща от "грозния" комунизЪм. И не могат съвсем рахат да бълват фантазии разни келеша - вчера родени, колко било страшно у "комунизЪма" !?
 • незнайко
  Отговор
  5 17:12  08.09.17

  До коментар #2 от "Goust":

  Представяте ли си какъв гръм се получава когато прекъснеш или укасиш силов кабел ? Те са "съборили" електрически трафопост. Това не е шега работа !
 • Баджанака
  Отговор
  6 09:33  09.09.17
  ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА,ТОКА ДА НЕ Е 50 СМ ПОД ЗЕМЯТА????

Напиши коментар:


Публикувай